Concertgebouw podium voor BankGiro Loterij ZomerConcertenConcertgebouw podium voor BankGiro Loterij ZomerConcerten
Back Back Nieuws

Concertgebouw podium voor BankGiro Loterij ZomerConcerten

06 maart 2019

De programmering van de eerste editie van de BankGiro Loterij ZomerConcerten is bekend. Ilse DeLange – die 3 maart jl. de Edison Oeuvreprijs heeft gewonnen – verzorgt op maandag 1 juli het openingsconcert van de welbekende zomerprogrammering in Het Koninklijk Concertgebouw, met de BankGiro Loterij als nieuwe partner.

Ook dit jaar zijn er in juli en augustus meer dan tachtig diverse concerten te bezoeken. Er is een hoogwaardige klassieke programmering met topsolisten als Joyce DiDonato en Joshua Bell, en orkesten van wereldfaam zoals het Gustav Mahler Jugendorchester en het Koninklijk Concertgebouw-orkest. Maar ook zijn er tributes aan Stevie Wonder en Nina Simone, wordt Woodstock 50 jaar na dato herbeleefd en vertelt André Kuipers over de eerste maanlanding met beelden én muziek. Het volledige programma vind je hier.

Meet & greet

Na afloop van veel concerten kunnen geïnteresseerden tijdens Live in de Spiegelzaal hun favoriete musici ontmoeten, interviews bijwonen en dansen in de Entreehal. Dineren kan in het nieuwe restaurant van Het Concertgebouw, LIER. Verder kunnen bezoekers genieten van Pink Gin & Tonic en Drinks & Bites. En wie benieuwd is naar de verhalen en de historie van Het Concertgebouw volgt een rondleiding.

Over de BankGiro Loterij ZomerConcerten

Al meer dan dertig jaar viert Het Koninklijk Concertgebouw de zomer met muziek. De zomerse concertreeks in juli en augustus is uitgegroeid tot een van de best bezochte festivals van ons land. De BankGiro Loterij is vanaf deze editie de partner van de zomerconcerten. Het partnership past goed bij de filosofie van zowel de BankGiro Loterij als Het Concertgebouw om een breder publiek de schoonheid van live muziek te laten ontdekken door laagdrempelige concerten in een informele sfeer. Deelnemers aan de BankGiro Loterij kunnen met 50% korting kaarten bestellen.

Fotocredits > Hans Roggen

Concertgebouw presenteert de BankGiro Loterij ZomerConcerten

Openingsconcert door Ilse DeLange         Kaartverkoop start vandaag

 

De programmering van de eerste editie van de BankGiro Loterij ZomerConcerten is bekend. Ilse DeLange – die gisteren de Edison Oeuvreprijs heeft gewonnen – verzorgt op maandag 1 juli het openingsconcert van de welbekende zomerprogrammering in Het Koninklijk Concertgebouw, met de BankGiro Loterij als nieuwe partner. Ook dit jaar zijn er in juli en augustus meer dan tachtig diverse concerten te bezoeken. Er is een hoogwaardige klassieke programmering met topsolisten als Joyce DiDonato en Joshua Bell, en orkesten van wereldfaam zoals het Gustav Mahler Jugendorchester en het Koninklijk Concertgebouw-orkest. Maar ook zijn er tributes aan Stevie Wonder en Nina Simone, wordt Woodstock 50 jaar na dato herbeleefd en vertelt André Kuipers over de eerste maanlanding met beelden én muziek. Kaarten zijn vanaf vandaag te koop.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!