Concertgebouw kondigt 2023-2024 programma aanConcertgebouw kondigt 2023-2024 programma aan
Back Back Nieuws

Concertgebouw kondigt 2023-2024 programma aan

24 maart 2023

Het Concertgebouw maakt de Eigen Programmering voor het concertseizoen 2023-2024 bekend. Met het thema ‘Allemaal in Het Concertgebouw’ ligt de nadruk op de veelzijdigheid van het concertaanbod. In de spotlight staan de Turkse pianist en componist Fazıl Say en het strijkorkest Amsterdam Sinfonietta. Daarnaast verwelkomt de zaal als vanouds weer veel internationale toporkesten en presenteert Janine Jansen haar eigen Bach Festival. De Grote Pianisten laten dit jaar hun licht schijnen over Beethoven. Ook klinkt er weer jazz in Het Concertgebouw. 

Fazil Say

De in Ankara geboren pianist en componist Fazıl Say beweegt zich tussen de Turkse wereld en het Westen: ‘Ik probeer een brug te slaan tussen verschillende culturen, en dat wil ik in Amsterdam laten horen.’ Hij neemt voor zijn serie o.a. de Turkse zangeres Serenad Bağcan, cellist Jamal Aliyev en het het Goldmund Quartett mee. De spotlight-serie van Fazıl Say omvat zeven concerten. 

Wereldberoemde symfonieorkesten en solisten

Eén van de meest geliefde series is en blijft de Wereldberoemde Symfonieorkesten: de Sächsische Staatskapelle Dresden, het Gewandhausorchester Leipzig, de Oslo Philharmonic, Philharmonia en de de Wiener Symphoniker presenteren zich komend seizoen aan het Amsterdamse publiek. Ook verwelkomt Het Concertgebouw weer een keur aan solisten uit de wereldtop, waaronder Maria João Pires, Cecilia Bartoli en Joyce DiDonato. Violist Liza Ferschtman viert met een speciaal concert dat ze een kwarteeuw op het podium staat. 

Grote Pianisten richten zich op Beethoven

In de serie Grote Pianisten is Beethoven dit seizoen de rode draad: o.a. Fazıl Say, Emanuel Ax en Hélène Grimaud spelen werken van zijn hand. De Argentijnse toppianist Nelson Goerner brengt een programma met Schumann en Rachmaninoff. Evgeny Kissin, Maria João Pires en Grigory Sokolov houden hun programma’s nog een verrassing. 

Abel Selaocoe in de Kleine Zaal

De programmering van de Kleine Zaal reikt van Haydn, de vader van het strijkkwartet, tot de nieuwe Composer in Residence Ellen Reid. Nieuw in de Eigen Programmering is de serie Meesters op de Gitaar, met dit seizoen Zoran Dukić, Berta Rojas en Raphaël Feuillâtre. In de vocale series staan debutanten als Ilker Arcayürek en Jeanine De Bique en keren o.a. Florian Boesch en Sabine Devieilhe terug. 

Het Zondagochtend Concert: Noa Wildschut, Pretty Yende en vele anderen

Met Het Zondagochtend Concert presenteeert Het Concertgebouw samen met AVROTROS een van de meest beluisterde en best bezochte concertseries van Nederland. Dit seizoen met onder anderen violist Noa Wildschut, sopraan Pretty Yende en het Choir of St John's College.
 

Bekijk hier het volledige programma.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!