Concert voor de zorgConcert voor de zorg
Back Back Nieuws

Concert voor de zorg

18 juni 2021

Op dinsdag 15 juni vond de opname plaats van het Concert voor de zorg, een unieke avond die in het teken staat van de helden van de zorg. Acht artiesten brachten een theatraal concert vanuit Theater Flint in Amersfoort.  De line-up bestaat uit artiesten met hart voor de zorg en voor elkaar die juist dat positieve gevoel wilden overbrengen aan de mensen thuis. 

Hart onder de riem

Nu we al meer dan een jaar in deze pandemie zitten lijkt het soms alsof we zijn vergeten dat achter de glazen schuifdeuren en in de zorgpraktijken nog steeds met hart en ziel wordt gewerkt en geknokt voor een waardige en goede zorg! Samen met de artiesten die met ons het Concert van de zorg maken wilden we de verbondenheid voelbaar maken. De artiesten zongen voor alle artsen, verpleegkundigen, verzorgenden en andere medewerkers uit ziekenhuizen; van de IC, de Eerste Hulp, de longafdeling, maar ook de thuiszorg, huisartsen, verpleeghuizen, hospices en GGD’s. 

Artiesten schrijven een lied op maat

Vera Mann, Yentl en De Boer, Shima Rouse, Ernst van der Pasch, Theo Nijland & Juneoer Mers en Sanne Wallis de Vries hebben verschillende zorgmedewerkers geïnterviewd over hun ervaringen van het afgelopen jaar: Wat is ze bijgebleven, wat heeft ze geraakt, wat heeft ze er doorheen geholpen, wat hebben ze geleerd, wat maakt ze nog steeds boos, verdrietig of blij? Elke artiest maakte een lied (op basis van, en geïnspireerd op, het interview) dat live werd uitgevoerd onder begeleiding van een band. De zorgmedewerkers zijn zelf aanwezig in Theater Flint. Het Concert voor de zorg werd gepresenteerd door Richard Groenendijk en Hijlco Span.

Initiatief en producent

Het initiatief is van cabaretier en huisarts Ernst van der Pasch. Als arts maakt hij de coronacrisis van dichtbij mee. Van der Pasch is regelmatig te gast op zorgsymposia, waar hij actuele liedjes brengt over de zorg. Het Amsterdams Kleinkunst Festival produceert jaarlijks onder meer de Avond van de Kleinkunst in samenwerking met Volgspot KRO-NCRV NPO Radio 5. Radio Volgspot zendt het gehele concert uit op 21 juni.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!