Compagnietheater benoemd tot Unique Venue of AmsterdamCompagnietheater benoemd tot Unique Venue of Amsterdam
Back Back Nieuws

Compagnietheater benoemd tot Unique Venue of Amsterdam

02 februari 2018

Dit jaar heeft het Compagnietheater officieel het Unique Venues of Amsterdam keurmerk gekregen. Hiermee voegt Amerpodia de laatste locatie uit haar portfolio toe aan het platform uniquevenuesofamsterdam.com. De monumentale panden Rode Hoed, De Nieuwe Liefde en Felix Meritis gingen het Compagnietheater al eerder voor.

Een belangrijke voorwaarde om lid te worden van Unique Venues of Amsterdam is een unieke karakter met initieel een andere bestemming dan verhuur voor de evenementenmarkt. Dat het Compagnietheater gehuisvest is in een voormalige kerk, die later dienstdeed als archief voor de Nederlandsche Bank, geeft het pand een bijzondere achtergrond.

Theater voor alle vormen van kunst

Sinds begin 2017 maakt het theater deel uit van Amerpodia, evenals de cultuurhuizen De Nieuwe Liefde, Rode Hoed en Felix Meritis. Dit biedt nieuwe kansen. Het streven is een theater zijn waar álle vormen van kunst een plek krijgen. Maatschappelijk urgente thema's en urban programmering vormen de rode draad. Clayde Menso (directeur Amerpodia): 'Als we prachtige evenementen voor de zakelijke markt kunnen hosten maar tegelijkertijd ook mooie culturele programma's kunnen bieden aan al onze doelgroepen. Met commercieel succes én maatschappelijke winst. Dan geven we ook iets terug aan de stad.'

Over Unique Venues of Amsterdam

Geboren uit de behoefte de bijeenkomsten van klantrelaties tot een zo groot mogelijk succes te maken stellen de Unique Venues of Amsterdam zich ten doel alle bijzondere locaties van Amsterdam op overzichtelijke wijze onder de aandacht te brengen bij de binnenlandse én buitenlandse evenementenbranche.

Over Amerpodia

De vier historische Amsterdamse panden Rode Hoed, De Nieuwe Liefde, Compagnietheater en Felix Meritis bundelen hun krachten in Amerpodia. Deze unieke monumentale locaties zijn beschikbaar voor zowel zakelijke als particuliere evenementen. Met de opbrengsten van de verhuur realiseert Amerpodia haar culturele ambities en activiteiten, probeert nieuwe perspectieven en inzichten te bieden en mensen te verbinden.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!