Comics Station Antwerp:  interactief en verrassend gebouw-in-een-gebouwComics Station Antwerp:  interactief en verrassend gebouw-in-een-gebouw
Back Back Locaties

Comics Station Antwerp: interactief en verrassend gebouw-in-een-gebouw

31 oktober 2017

Comics Station Antwerp is in veel opzichten uniek te noemen. Qua concept, mogelijkheden, visie én locatie. Het is interactief en eigenlijk maar moeilijk in een paar zinnen te beschrijven. Als ik er rondloop dan zie ik fantastische kansen voor een mooie dag voor jong én oud, maar ook voor teambuildingdagen en incentives.

Het prachtige historische en meermaals als ’s werelds mooiste station uitgeroepen centraal station van Antwerpen is de plaats waar mijn trein eerder die middag stopt. Het is ook de plaats waar ik moet zijn om Comics Station Antwerp te bezoeken. Je loopt onder één dak zo naar de dit voorjaar geopende en voor iedereen in België én Nederland vlot bereikbare locatie. Wim Hubrechtsen, die samen met Jeroen Jespers en Mark Kiekens Comics Station Antwerp heeft opgezet, wacht mij op voor een rondleiding waarbij hij me continue verrast met de prachtige architectuur, maar ook met verschillende ruimtes met tal van mogelijkheden.

Zo is er een mooie 4D-theaterzaal met 150 stoelen. Ideaal om te gebruiken door bedrijven op de dag dat zij Comics Station Antwerp exclusief kunnen benutten voor een succesvolle personeelsactiviteit of een ander evenement. Een dag waar hun klanten of personeel met een goed gevoel en plezier aan terugdenken. Comics Station Antwerp kan echter ook worden afgehuurd voor een familiedag.

Prachtige locatie

Het is een gebouw in een gebouw. Je kan je, als je van buiten het prachtige stationsgebouw bekijkt, niet voorstellen dat het indoor pretpark daarbinnen qua architectuur zo modern en zo mooi is en geen moment het idee geeft dat het vier etages telt die niet hóóg, maar juist diep zijn. De open plafonds van iedere etage en het glazen dak geven continue het daglicht de kans om het bezoek mooi in te kleuren.

Hubrechtsen: ‘Er zijn twee hoofdredenen waarom deze locatie zo uniek is voor ons. De eerste is dat het zo goed bereikbaar is. Niet alleen met de trein, maar ook prima met de auto en even snel vanuit België als vanuit Nederland. De tweede reden is de historische plek in de geschiedenis van de strips die hier voor alle bezoekers zo prachtig en interactief aan bod komen. Antwerpen is echt een centrale plaats in het Nederlands/Vlaamse taalgebied en Comics Station Antwerp verdient deze locatie. Want wie is in ons taalgebied nou niet bekend met Suske & Wiske, Lucky Luke of de Smurfen?’

We staan centraal in het gebouw en kijken naar de futuristisch ogende glijbaan, in de open ruimte van het verrassende gebouw. Deze hoogste indoor glijbaan ter wereld is 22 meter hoog en 51 meter lang en jong en oud wil en kan er van genieten. Ik kijk mijn ogen uit en zie een prachtige setting waar hele gezinnen de dag van hun leven kunnen beleven.

Technologisch hoogstaand

Comics is een indoor pretpark, maar dat maakt het niet inwisselbaar met andere pretparken. Zo is het ook op technologisch gebied van de hoogste kwaliteit. Bij de entree krijgt iedereen een gepersonaliseerd polsbandje waarin bij iedere bezoeker zijn of haar naam, taal en leeftijd is opgenomen. Dit polsbandje zorgt ervoor dat bij iedere attractie rekening wordt gehouden met elke bezoeker en iedere bezoeker, jong en oud, persoonlijk wordt aangesproken.

Een andere toevoeging die het polsbandje biedt is de mogelijkheid voor ouders om hun kinderen door het park te traceren. Als de ouders een kopje koffie drinken bij het restaurant en hun kinderen zijn  naar de glijbaan, hebben zij de kans de plek van hun kinderen in het oog te houden. Samen met de transparante opzet van het gebouw geeft dat de ouders, of begeleiders, een heel veilig gevoel. Comics Station Antwerp toont daarmee aan middenin de moderne maatschappij te staan. Ze weten precies wat de eisen van de bezoeker in 2017 zijn. Het gepersonaliseerde polsbandje maakt het ook echt een op en top familiepark. Alle attracties kunnen zo op een gelijkwaardige manier door jong en oud worden beleefd.

De zes striphelden zijn ook generatie overschrijdend. Van grootouders tot kleinkinderen. Suske & Wiske, Lucky Luke en de Smurfen zijn bij alle generaties in Nederland bekend, ook omdat er nog steeds met grote regelmaat nieuwe albums van verschijnen. De stripverhalen van Jommeke, Urbanus en de Kiekeboes hebben in België, naast de eerder genoemde drie strips, precies dezelfde status. Dit maakt dat de gehele familie samen de ‘teletijdmachine’ van professor Barabas, bij Suske en Wiske, in kan stappen en beleven.

Bij Lucky Luke kunnen vaders ook met hun zoon of dochter een achtervolging te paard inzetten. De gepersonaliseerde bandjes zorgen er voor dat zij daarvoor echter drie keer zo snel met het zadel waarop zij zitten moeten bewegen dan hun kinderen. Zo wordt de ‘strijd’ echt ‘spannend’ en zo wordt er nogmaals aan bijgedragen dat Comics Station Antwerp een echt familiepark is. Comics Station Antwerp is meer dan alleen dat. Het is eigentijds, verfrissend, biedt tal van mogelijkheden en is daarom de perfecte locatie voor tal van evenementen.

Door > Walter Joosse

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!