Back Back Nieuws

Column Sven Boelhouwer: Verenigd?

03 februari 2015
De MPI nieuwjaarsreceptie, 12 januari, in een schitterend oud postkantoor op De Neude in Utrecht. Veel bekende gezichten, veel nieuwe ook. Leuke hé-hoe-is-het-met-jou-dan-gesprekken, klappen op de schouder en klappende zoenen. Veel beste wensen omdat dat nou eenmaal zo hoort.

Had er bij de voordeur geen MPI banner gestaan maar een banner van een andere vereniging, dan was dat niemand opgevallen. Dat doet niets af aan de kwaliteit van MPI of de inzet van de gedreven professionals die er naast hun betaalde baan voor zorgen dat dit soort events kunnen plaatsvinden.

Natuurlijk is MPI geen CLC-Vecta en is het Genootschap van Leon geen HSMAI. Vier verenigingen die naast kennisoverdracht het netwerken hoog in het vaandel hebben. Er is genoeg overlap maar is er ook voldoende onderscheid? Wat maakt elke vereniging uniek en weten zij dat zelf uit te leggen? Voor veel branchegenoten is het in elk geval niet zondermeer duidelijk.

Is het anno 2015 überhaupt nog van deze tijd om lid te zijn van een vereniging? Sportverenigingen, vakverenigingen, politieke partijen of netwerkclubs, allemaal merken ze de gevolgen van de ontzuiling en individualisering van de samenleving. Met een teruglopend ledenaantal als gevolg.

Tijdens het laatste overleg met het MPI bestuur stond de vraag centraal hoe MPI zich op de toekomst rich. Is het goed te volharden in de gekozen strategie? Of moet het roer om en is een nieuwe invulling van een ‘lidmaatschap’ noodzakelijk?

We hebben nog niet alle antwoorden, maar de vragen zijn bedacht. Met het MPI bestuur en de commissieleden gaan we ervoor om van MPI een gezonde, kritische club van verenigde vakprofessionals te maken. Nu en in de komende jaren zal er het nodige veranderen. Zo zorgen we ervoor dat we ook in 2020 weer een geweldige nieuwjaarsreceptie hebben!

Sven Boelhouwer
Vice President Educatie Commissie - MPI Nederland 

Foto: Nieuwjaarsreceptie MPI in het oude postkantoor op De Neude.
Fotografie: Menno Ridderhof 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!