Column: deze eventmanager werkt vanuit de zon!Column: deze eventmanager werkt vanuit de zon!
Back Back Column

Column: deze eventmanager werkt vanuit de zon!

18 juli 2022

Een eventmanager (in loondienst) die regelmatig vanuit het buitenland werkt, yeah right?! Maar toch bewijst Alieke Ingerman dat het kan! Ze werkt al 12 jaar in de evenementenbranche en werkt regelmatig even vanuit het buitenland. ‘Ik werk al een jaar of 4 remote, vooral omdat een change of scenery een mens erg goed doet. Mijn werkgever Frankwatching was altijd al heel flexibel in onze werkplek en dus besloot ik af en toe op werkvakantie te gaan. Zo ging ik bijvoorbeeld een week naar Stockholm, midweek naar Kijkduin en een tijdje naar Spanje.’

Als eventmanagers zijn we gewend om je vrije tijd om de evenementen heen te plannen. Ik organiseer 6 grote events per jaar, waar ik dus mijn vakanties altijd om heen moet plannen. Dat komt niet altijd even handig uit en is soms best vervelend. Een workation is hier de perfecte oplossing voor.

  • Column: deze eventmanager werkt vanuit de zon!
  • Fotocredit: Vere Maagdenberg
    Fotocredit: Vere Maagdenberg

Je kunt lekker weg, maar werkt gewoon door. Hierdoor heb je veel meer vrijheid en flexibiliteit.Remote werken wordt steeds populairder en is mede door corona in een stroomversnelling geraakt. Het is inmiddels wel bewezen dat je echt niet per se op kantoor hoeft te zijn om je werk te kunnen doen. Steeds meer mensen gaan daarom op workation. Ik kan je uit ervaring vertellen dat dit heerlijk is! Je neemt je werk gewoon mee, maar geniet ondertussen van de zon en hebt genoeg tijd om lekker op pad te gaan en je tijdelijke bestemming te ontdekken. Ook zo fijn, het kost je geen vakantiedagen, je hoeft geen overdracht te maken en je komt niet terug van je reis met een ontplofte mailbox.

Natuurlijk moet ik voor de uitvoer van een event in Nederland zijn, maar tussen de events door kan ik overal mijn werk doen, online. Meetings met collega’s gaan gewoon door, online stuur ik het team aan en ook contact met leveranciers verloopt prima virtueel. Rond de kerstperiode had ik geen events of werkverplichtingen in Nederland en greep ik mijn kans om zelfs 3 maanden weg te gaan. Nietsvermoedend was dit de aanzet voor mijn eigen bedrijf. Ik ben namelijk niet de enige die workations heel interessant vindt. Mijn posts over mijn workation gingen viral en ik werd gevraagd door verschillende kranten en magazines voor interviews en samenwerkingen. Holy moly! Al snel ging ik zelf workations organiseren, eerst voor individuen, maar al snel ook voor bedrijven. Als reislustige eventmanager is dit een perfect match en geloof ik sterk in de toekomst van remote werken. Als persoon geeft het je veel energie en vrijheid. En als werkgever is het een unieke vorm van teambuilding en trekt het nieuwe medewerkers aan, wat in deze uitdagende arbeidsmarkt een mooie kans is! Zo werd mijn bedrijf Working Remotely geboren en heb ik grootse dromen en plannen voor de toekomst.

Zoals voor alle eventmanagers waren de beperkingen vanwege corona vreselijk. Mijn mooie vak had het zwaar en het blijven onzekere tijden. Iedereen miste het om mensen te zien lachen en om met elkaar te proosten aan het einde van een geslaagd event. Des te fijner om er af en toe even tussenuit te gaan en op te laden. Een workation hoeft niet altijd naar een verre bestemming te zijn, ook Nederland heeft genoeg moois te bieden. Zo ging ik eerder naar de Veluwe en Kijkduin. Deze zomer ga ik nieuwe plekken ontdekken aan de Nederlandse kust. Inmiddels niet meer alleen om zelf remote te werken, maar ook om nieuwe samenwerkingen te ontdekken voor Working Remotely. Ik heb er nu al zin in!

Benieuwd naar Aliekes workationervaringen of wat ze voor jou of je bedrijf kan betekenen? Bekijk dan hier haar website.

 

Op de hoofdfoto: Alieke Ingerman - Fotocredit: Vere Maagdenberg

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!