30 november 2006

Collectieve creativiteit

Ik heb al een paar weken een half concept in mijn hoofd dat ik graag wil opofferen aan dit hogere doel.

Creativiteit in de evenementenbranche. Of het er nou wel of niet is, ik zou het graag eens willen testen. Eens kijken of deze weblog zich leent om een creatief concept te ontwikkelen, zeg maar collectieve creativiteit. Als je ergens verschillende invalshoeken en expertises kan vinden dan is het hier wel: De High Profile Weblog.

Komt ie…

Als evenementenorganisatie, locatie of cateraar loop je meer dan eens tegen het probleem aan om je catering daadwerkelijk te integreren in je evenement. Vaak wordt catering toch als een noodzakelijk kwaad gezien (ik chargeer een beetje, ik weet het). Natuurlijk worden de wijze van presentatie en de te serveren fooditems zoveel mogelijk op de doelgroep afgestemd, maar écht onderdeel van het evenement, ik heb het weinig gezien. (ik weet zeker dat er heel veel goede voorbeelden zijn).

Eat your heART out!!

Het speelveld is een evenement waar creativiteit centraal staat. In plaats van de bitterbal bij de borrel zie ik een ruimte met tientallen schildersezels, schilderijtjes, schilderspaletten en kwasten. De deelnemers wordt gevraagd om een impressie te geven van de dag (of vergelijkbare opdracht) op het schildersdoek. Alle schilderijen worden uiteraard vastgelegd met de camera om later via internet weer optimaal traffic te genereren, stukje aftersales und so weiter.

Vervolgens loopt de gast met het schilderij naar een open keuken waar tientallen koks klaar staan om deze schilderijtjes om te toveren tot culinaire kunstwerkjes. De creativiteit van de bezoeker dient als input voor de creativiteit van de kok. En het gerecht wordt klaargemaakt op het schilderij, het schilderij en het eten vormen samen het gerecht. Het schilderij is namelijk gemaakt op een basis van eetbaar papier en de verf is niet chemisch maar zalvige pesto,(groen) tomaat (rood), rode biet (rood/paars) en gele paprika (geel). De gast levert dus op basis van zijn creativiteit voor een gedeelte zijn eigen smaakpalet. De gast kookt mee, levert zelf input.

Er zit nog veel meer in………..het kan veel mooier…..