Coalitie voor Inclusie buigt zich over toegankelijkheid bij festivalsCoalitie voor Inclusie buigt zich over toegankelijkheid bij festivals
Back Back Nieuws

Coalitie voor Inclusie buigt zich over toegankelijkheid bij festivals

02 oktober 2019

De aanwezigheid van mensen met een beperking bij festivals zorgt vaak voor vragen van zowel de organisator als de persoon in kwestie. Het verbeteren van toegankelijkheid bij festivals vraagt om kennis en samenwerking. Met die insteek heeft op woensdag 25 september 2019 de eerste bijeenkomst plaatsgevonden van een nieuw themanetwerk ‘Festivals en Evenementen’ van de Coalitie voor Inclusie.

Marianne Dijkshoorn, auteur van ‘Maak je event toegankelijk voor iedereen’, nam samen met Margit van Hoeve het initiatief voor het themanetwerk Festivals & Evenementen. Dit netwerk valt onder de Coalitie voor Inclusie. De Coalitie voor Inclusie bestaat uit mensen en organisaties die samen werken aan een inclusieve samenleving.

Gelijkwaardige festivalbeleving

Samen met mensen met een beperking in de breedste zin van het woord (denk aan rolstoelgebruikers, mensen die slecht ter been zijn en mensen met een visuele en/of auditieve beperking) en organisaties uit de festivalbranche wordt er op een constructieve wijze nagedacht hoe iedereen gelijkwaardig een festival kan beleven. Ze brengen beide kanten bij elkaar, wat past er bij het festival, hoe kan er het beste gecommuniceerd worden, wat zijn de benodigde basisvoorzieningen en wat zijn de mogelijkheden en onmogelijkheden van een organisator?

Ten opzichte van de omringende landen heeft Nederland op het gebied van toegankelijkheid nog een inhaalslag te maken. Ons land is een vooruitstrevend land als het gaat om evenementen en veiligheid. Het netwerk kijkt gezamenlijk naar de behoeften en de mogelijkheden op het gebied van festivaltoegankelijkheid.

Aangesloten organisaties

Bij het netwerk zijn op dit moment de volgende organisaties aangesloten: VNPF, Mojo, De Feestfabriek Alles Komt Goed, Faul Productions, Friendly Fire, Event Safety Institute, Welkom Toegankelijkheid & Evenementen en Ieder(in).

De ervaringsdeskundigen en achterban zijn: Marianne Dijkshoorn, Linda van der Zijden, Pauline Gransier, Paul van Mil, Wouter Bolier en Kennly Vink, Crit Theunissen en Margit van Hoeve.

Klik hier voor meer informatie.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!