CM.com neemt ticketingbedrijf Yourticketprovider overCM.com neemt ticketingbedrijf Yourticketprovider over
Back Back Nieuws

CM.com neemt ticketingbedrijf Yourticketprovider over

19 april 2021

CM.com, wereldwijde aanbieder van Conversational Commerce oplossingen, neemt Yourticketprovider over. Yourticketprovider is in 2012 opgericht en heeft over een periode van 11 jaar meer dan 10 miljoen tickets verkocht, samen met hun culturele label Get-a-ticket. Yourticketprovider verkoopt tickets voor grote festivalorganisatoren zoals Loveland events, the Zoo events en Kwaku Summer festivals. Get-a-ticket verzorgt de ticketverkoop voor meer dan 30 theaters en schouwburgen, waaronder de Leidse Schouwburg, de Goudse Schouwburg, Stadstheater Zoetermeer en Atlas Theater.

Versteviging marktpositie

Door deze overnames verstevigt CM.com haar marktpositie in de evenementenbranche en verkrijgt het een sterke positie in de podiumkunstensector. Binnen de cultuursector heeft CM.com al een groeiend klantportfolio door de overname van Global Ticket vorig jaar, waar ze voor meer dan 150 musea in Nederland de ticketverkoop verzorgen. Daarnaast biedt CM.com momenteel al de totale klantbeleving van ticketverkoop tot betaling en fancommunicatie voor grote festivals en sportevenementen, zoals de Dutch Grand Prix, aan. Dit alles met de focus op Mobile First.    

Optimale klantreis

Beide partijen staan bekend om de optimale klantreis voor zowel organisatoren en bezoekers met uitgebreide marketingopties om bezoekers persoonlijk te benaderen, wat perfect aansluit bij de strategie van CM.com. Naast de ticketverkoop gaat CM.com ook een deel van de betalingen van deze ticketverkopen verwerken. Bovendien kunnen alle huidige en potentiële klanten gebruikmaken van de CM.com-diensten, zoals kassaoplossingen en uitgebreide mobiele marketingmogelijkheden in lijn met de Conversational Commerce propositie van CM.com.

Jeroen van Glabbeek, CEO CM.com: ‘Met de overname van Yourticketprovider en Get-a-ticket kunnen we onze Conversational Commerce positie versterken op de theater en festival markt. Vanaf vandaag kunnen klanten van Yourticketprovider en Get-a-ticket bij één speler terecht voor de totale klantreis; van kaartverkoop en betalingen tot communicatie met hun bezoekers. Dit maakt het gemakkelijker voor onze klanten en leuker voor bezoekers, wat weer zal resulteren in meer terugkerende bezoeken.’

Bart Peute, CEO Yourticketprovider‘Vanaf de eerste kennismaking met CM.com werd duidelijk dat we op één lijn liggen wat betreft het aanbieden van de ideale klantreis op een persoonlijke en slimme manier. CM.com geeft ons de mogelijkheid om die visie versneld te realiseren. Daarbij helpt het organisatoren en theaters wereldwijd om via de Conversational Commerce propositie van CM.com een diepere relatie met de bezoeker te creëren en bezoekers een mooie en persoonlijke ervaring te bieden.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!