Cloud Concert @ Home geven energie tijdens de VrijmiboCloud Concert @ Home geven energie tijdens de Vrijmibo
Back Back Nieuws

Cloud Concert @ Home geven energie tijdens de Vrijmibo

08 juli 2020

Zangeres Renée van Wegberg en gitarist Berry Janssen verzorgen exclusieve online live concerten vanuit huis: Cloud Concert @ Home. Sinds de lockdown in Nederland is ingevoerd werken veel werknemers al maanden thuis. Momenten van contact bij het koffiezetapparaat, de vrijdagmiddagborrels en de bedrijfsfeesten met collega’s zijn daardoor weggevallen. Uit onderzoek is gebleken dat 81% procent door het thuiswerken met name dit informele contact mist.

Dit muzikale duo voorziet sindsdien in de groeiende behoefte om samenkomsten te organiseren in een ontspannen sfeer. Door middel van een liveoptreden op maat. Met elkaar, maar elk in hun eigen omgeving. ‘De reacties op onze concerten zijn zeer enthousiast. Mensen krijgen er energie van, en worden er blij van’, aldus van Wegberg. ‘We maken een programma op maat met uiteenlopend repertoire van Nederlandse bodem en internationale artiesten. We spelen voor een scherm met soms wel 100 man publiek. De een met een kat op schoot, of de kinderen erbij, meezingend met een drankje, vanuit hun eigen huis of tuin. Dat zijn bijzondere ervaringen.’

Renée van Wegberg won begin dit jaar haar tweede Musical Award voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol, voor haar rol in Funhome. Eerder werd ze bekroond voor haar vertolking van Liesbeth List in de gelijknamige voorstelling over haar leven. Komend theaterseizoen zal ze te zien zijn met haar nieuwe soloprogramma ‘Renée Doet De Dames’, een ode aan het lied van Nederlandse zangeressen. Tot die tijd doet ze het merendeel van haar concerten online, voor particulieren en bedrijven.

Het is een mooie manier gebleken voor werkgevers om hun medewerkers te bedanken voor hun flexibiliteit de afgelopen periode. Werknemers ervaren het als een welkom alternatief om binnen de beperkingen van de maatregelen die er zijn, toch de mogelijkheid te hebben om met elkaar te genieten.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!