Back Back Nieuws

CLCVECTA.nl start met online kenniscentrum en congreskalender

10 oktober 2014
CLC-VECTA Centrum voor Live Communication biedt sinds 9 oktober via haar website toegang tot een grote hoeveelheid kennis- en onderzoeksdocumentatie over de Live Communication branche en een online congreskalender.

‘De behoefte aan kennis, waardevolle content, onderzoeksresultaten en literatuur over onze branche is groot, alleen vaak moeilijk vindbaar. CLC-VECTA beschikt al heel lang over een kenniscentrum waar deze informatie beschikbaar is, alleen nu kun je zelf via onze website zoeken en resultaten direct inzien’, aldus Riemer Rijpkema, directeur CLC-VECTA. ‘Daarnaast vind je vanaf vandaag ook een overzicht van congressen en andere zakelijke bijeenkomsten in Nederland in de online congreskalender.’

Kenniscentrum
In het online kenniscentrum kun je documentatie zoeken op medium, categorie (Cijfers & Feiten, Trends & Ontwikkelingen en ROI & Tools) of door middel van een zoekterm. De documentatie bestaat uit eigen content van CLC-VECTA, zoals de Waardemodellen en jaarlijkse Beurscijferrapporten, gedeeltelijk enkel toegankelijk voor leden, maar ook rapporten van collega vak- en beroepsverenigingen, literatuurverwijzingen en andere relevante publicaties.

Congreskalender
De congreskalender, ontwikkelt door DeCongreskalender, geeft een overzicht van congressen, symposia, conferenties, studiedagen en andere zakelijke bijeenkomsten die in Nederland gehouden worden. Je kunt zoeken op trefwoord, datum of aanbieder. Op de website van CLC-VECTA worden de eerstkomende congressen, met doorklikmogelijkheid, getoond. ‘We beschikken al geruime tijd over een beurzenkalender, maar een congreskalender ontbrak tot nog toe, terwijl daar wel behoefte aan was’, aldus Riemer Rijpkema.

Kwaliteit optimaliseren
‘Het doel van DeCongreskalender is een compleet overzicht bieden van alle congressen in Nederland. Om dat te realiseren en daarmee de kwaliteit van de kalender verder te optimaliseren, willen we in contact komen met organisatoren die hun congressen bij ons melden’. De samenwerking met CLC-VECTA moet ons daarbij gaan helpen’, zegt Yvonne van Oosterom, eigenaar van DeCongreskalender.

Eerste stappen
Het digitaliseren en online ontsluiten van het kenniscentrum en de congreskalender, zijn de eerste stappen in een verdere optimalisatieslag die CLC-VECTA maakt met haar website. Komende weken volgen, in samenwerking met preferred supplier PANGAEA, een nieuw design en een verbetering in mobiele toonbaarheid.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!