CLC-VECTA wil versoepeling voor samenkomsten vanaf 20 meiCLC-VECTA wil versoepeling voor samenkomsten vanaf 20 mei
Back Back Nieuws

CLC-VECTA wil versoepeling voor samenkomsten vanaf 20 mei

24 april 2020

Premier Rutte kondigde dinsdagavond aan dat het verbod op evenementen met een vergunnings- en meldplicht, is verlengd tot 1 september 2020. Burgemeesters en verschillende festivalorganisatoren riepen vorige week het kabinet al op dit besluit te nemen.

Anders is dat voor ‘samenkomsten’ om in de woorden van het Kabinet te blijven, waarvoor geen vergunnings- of meldingsplicht geldt; deze zijn tot en met dinsdag 19 mei verboden, ook als je 1,5 meter afstand houdt. In de week voorafgaand volgt een besluit over de periode vanaf 20 mei. ‘Wij zijn van mening dat er heel veel kleinschaligere (binnen)evenementen zijn die binnen 1,5m veiligheidsprotocollen, prima kunnen doorgaan. Het protocol dat CLC-VECTA nu ontwikkelt en gaat aanbieden bij de interdepartementale en goedkeurende commissie, zet nadrukkelijk in op versoepeling voor die ‘samenkomsten’ na 20 mei’, aldus Riemer Rijpkema, directeur van CLC-VECTA.

Uitzonderingen

Er zijn wel enkele uitzonderingen op dat verbod op samenkomsten tot en met 19 mei (mits onder de 100 personen is en onderling 1,5 meter afstand kan worden genomen):

  • Het gaat om een samenkomst die nodig is voor de continuering van de dagelijkse werkzaamheden van instellingen, bedrijven en andere organisaties.
  • Het gaat om een wettelijke verplichting, zoals vergaderingen van volksvertegenwoordigers en sommige aandeelhoudersvergaderingen.
  • Religieuze en levensbeschouwelijke bijeenkomsten

 

Bron: clcvecta.nl

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!