CLC-VECTA roept gratis juridisch loket in het levenCLC-VECTA roept gratis juridisch loket in het leven
Back Back Nieuws

CLC-VECTA roept gratis juridisch loket in het leven

30 augustus 2018

CLC-VECTA optimaliseert de dienstverlening op het gebied van gratis eerstelijns (juridisch) advies; samen met juridisch partner DVAN Advocaten biedt de vereniging nu een volwaardig juridisch loket aan haar leden.

'Goed ondernemen is ook juridisch verstandig ondernemen. Leden konden daarom altijd al terecht bij de vereniging voor eerstelijns advies. Steeds meer leden maken hier inmiddels gebruik van en de complexiteit van de vragen neemt toe. Reden voor ons om met onze juridisch partner DVAN Advocaten het CLC-VECTA juridisch loket vorm te geven', aldus Riemer Rijpkema, Directeur CLC-VECTA.

Kwaliteit en snelheid

DVAN Advocaten gaat via het CLC-VECTA juridisch loket, kosteloos en binnen 24 uur, eerstelijns vragen direct beantwoorden. Daarmee verbetert CLC-VECTA de kwaliteit van het advies en de snelheid waarmee het lid antwoord heeft. Zowel preventief als bij een geschil, biedt het juridisch loket hulp. Denk bijvoorbeeld aan vragen over arbeidsovereenkomsten, de AVG, wat te doen als een werknemer niet functioneert, een klant niet wil betalen of conflicten over leveringen en te hanteren voorwaarden; de gratis dienstverlening ziet op directe eerste hulp bij een (korte) juridische vraag. Daarbij horen ook het opvragen van uiteenlopende standaard modellen en voorbeelddocumenten.

Riemer: 'Ervaring leert dat je in de meeste gevallen met het eerstelijns advies verder kunt. In die gevallen waar verdere ondersteuning wenselijk is, stelt DVAN Advocaten een aanpak met een kostenvoorstel voor, waarbij voor leden een korting van 15% op de uurtarieven geldt'.

Pilot

CLC-VECTA en DVAN Advocaten zijn een pilotperiode overeengekomen van 6 maanden. Deze periode wordt gebruikt om inzichtelijk te krijgen welke vragen er leven en om te meten op welke wijze het juridisch loket waarde toevoegt aan het lidmaatschap.

CLC-VECTA

CLC-VECTA is de branchevereniging voor bedrijven en professionals betrokken bij het organiseren, accommoderen en faciliteren van beurzen, congressen & vergaderingen, evenementen & incentives en entertainment. Als kennispartner voorziet CLC-VECTA leden van relevante kennis & informatie, een waardevol netwerk en ondersteuning met eerstelijnsadvies.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!