CLC-VECTA lanceert eerste resultaten benchmarkonderzoekCLC-VECTA lanceert eerste resultaten benchmarkonderzoek
Back Back Nieuws

CLC-VECTA lanceert eerste resultaten benchmarkonderzoek

06 maart 2020

CLC-VECTA is afgelopen jaar in samenwerking met Compare 2 Compete een pilotonderzoek gestart onder aanbieders van congres- en vergaderlocaties. De eerste resultaten zijn gepubliceerd en geven inzicht in de (cijfermatige) ontwikkelingen binnen de sector in het algemeen.

Resultaten

'We kunnen met gepaste trots de eerste benchmarkresultaten bekendmaken. De respondenten die aan de benchmark hebben meegewerkt, gaven aan dat er in hun locatie ruim 1.300 grote en kleine bijeenkomsten hebben plaatsgevonden. Er kwamen gemiddeld 271 bezoekers naar een bijeenkomst', aldus Riemer Rijpkema, directeur van CLC-VECTA. Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat de gemiddelde omzet per bijeenkomst €5.715,- was. De gemiddelde bezettingsgraad van een locatie ligt op 59 procent. 'Een opvallende uitkomst is dat digitalisering en de ontwikkeling van diensten niet onder de belangrijkste bezigheden vallen. Het is juist het werven en behouden van gekwalificeerd personeel en vraagstukken met betrekking tot marketing & sales waar de congres- en vergadercentra zich het meest mee bezighouden’, vervolgt Rijpkema.

Compare 2 Compete

Riemer: 'Na uitgebreid zoeken naar de beste partner op het gebied van kennis, ervaring en software zijn we uitgekomen bij Compare 2 Compete. Deze software- en onderzoeksorganisatie heeft een krachtige en veilige tool ontwikkeld waarmee eenvoudig data kan worden verzameld via online vragenlijsten en waarmee flexibel rapportages kunnen worden gegenereerd voor de respondenten. Het grote voordeel van deze opzet is dat de deelnemers online hun eigen resultaten kunnen vergelijken met de totaalresultaten. Een ander belangrijk aspect van de tool is dat anonimiteit is gewaarborgd’.

Toekomst

De ambitie is om later in 2020 meerdere onderzoeken uit te voeren onder verschillende andere doelgroepen binnen de branche. Deze onderzoeken zullen zich richten op kwalitatieve en kwantitatieve informatie die de deelnemers helpt beter inzicht te krijgen in hun prestaties en hun verbeterpotentieel.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!