Back Back Nieuws

Clayde Menso wordt directeur van Amerpodia

23 november 2016
Clayde Menso (40) is met ingang van 1 februari 2017 benoemd tot algemeen directeur van Amerpodia BV, de organisatie waarin De Nieuwe Liefde, Felix Meritis, De Rode Hoed en het Compagnietheater, organisatorisch worden gebundeld. Amerpodia is onderdeel van Amerborgh B.V., eigenaar van deze vier historische gebouwen in Amsterdam.
 
Met de benoeming van Menso wordt de bundeling van de vier huizen in organisatorische zin
geëffectueerd. Naast het vormgeven aan de organisatie gaat hij samen met de bestaande teams inhoud geven aan de plannen en ambities. Menso zat tien jaar lang in de directie van het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) waarvan de laatste drie jaar als directeur-bestuurder.
 
Aan de slag bij 'unieke podiumcombinatie'
Menso: 'Na tien bijzondere en mooie jaren is het tijd voor een nieuwe stap. Ik heb veel zin om aan slag te gaan bij deze unieke podiumcombinatie die een wezenlijk cultureel verschil kan maken in de stad.' Stef Collignon, directeur bij Amerborgh: 'Wij zijn blij en trots dat we Clayde aan het roer van onze nieuwe organisatie - Amerpodia - mogen verwelkomen. Clayde heeft een uitstekende reputatie opgebouwd en kent de cultureel-maatschappelijke wereld in Amsterdam en daarbuiten als weinig anderen. We zijn ervan overtuigd dat hij De Rode Hoed, het Compagnietheater, De Nieuwe Liefde en het straks gerenoveerde Felix Meritis, een mooie en succesvolle toekomst zal weten te bezorgen.'
 
Culturele ambities
De Rode Hoed, Felix Meritis, De Nieuwe Liefde en het Compagnietheater zijn vier 'huizen' met elk een eigen identiteit, oorsprong en plaats in Amsterdam, verenigd in Amerpodia B.V.
Amerpodia heeft de ambitie om deze vier 'huizen' verder uit te bouwen tot toonaangevende centra waar kunst, debat en zingeving samenkomen. Waarin tegenstellingen worden overbrugd en nieuwe inzichten ontstaan, zowel op Amsterdams als op nationaal niveau.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!