Claus Park Collection investeert in high potentialsClaus Park Collection investeert in high potentials
Back Back Nieuws

Claus Park Collection investeert in high potentials

06 juni 2018

Vrijdag 18 mei vond de aftrap plaats van het nieuwe high potential programma ‘Claus Talenten’ voor getalenteerde afdelingshoofden en managers van Claus Park Collection. Tijdens het eenjarige programma worden vijf gemotiveerde talenten uitgedaagd zichzelf te ontwikkelen op gebied van leiderschap, communicatie, financiële en operationele kennis en vaardigheden.

Claus Talenten is een allround programma om talenten klaar te stomen voor een volgende stap in hun carrière: topposities binnen Claus Park Collection. Het programma duurt een jaar en heeft als doel om de talenten zich te laten ontwikkelen op persoonlijk niveau en op gebied van hun managementvaardigheden. ‘Wij zijn een dynamisch bedrijf met veel mogelijkheden. Wij zien graag dat onze managers groeien als leidinggevende en als persoon en daarom investeren wij in hun persoonlijke ontwikkeling. Er wordt samengewerkt met professionele interne en externe trainers, onder supervisie en begeleiding van Roeland Bemelmans van Bemelmans Training & Coaching’, licht Stefanie Gielen (HR-Manager) toe.

De eerste lichting talenten zijn inmiddels geselecteerd en wordt gevormd door:
•  Robin Harting - Operationeel F&B Manager Claus
•  Marrèl Bolier - Event/Ass. Manager Papa’s Beach House
•  Raiza Idu - Front Office Manager Courtyard by Marriott
•  Joyce Kremer – Marketing Manager Claus Company
•  Jelrick Claus – Project Manager Claus Company

The backbone

Op vrijdag 18 mei is het programma officieel van start gegaan in Hotels van Oranje in Noordwijk. Tijdens de aftrap waren naast de talenten ook Leo Claus, Stefanie Gielen en Roeland Bemelmans aanwezig. ‘De deelnemers aan het Claus Talenten programma kun je zien als ‘the backbone’ van de organisatie. Als die goed in balans is wordt uiteindelijk een sterker geheel gecreëerd’, aldus Leo Claus.

De talenten zijn half april gestart met de eerste module ‘Leiderschap’, tijdens een 4-daagse training voor persoonlijke ontwikkeling en authentiek leiderschap, verzorgd door Roeland Bemelmans. Vervolgens wordt op diverse momenten specifieker getraind op communicatieve vaardigheden, financiële en operationele kennis. De drie General Managers Martijn Beekhuis (Courtyard by Marriott), Robert Aukes (Claus) en Koen van Kaam (Papa’s Beach House) onderstrepen allemaal het belang van het programma. ‘Highly engaged employees make the customer experience. Disengaged employees break it. Door te investeren in de persoonlijke ontwikkeling van onze talenten dragen we uiteindelijk bij aan een nog betere ervaring voor onze gasten’, aldus Martijn Beekhuis.

Claus Talenten voor supervisors

Claus Talenten is ontwikkeld vanuit een meerjarige visie en wordt in 2019 verder doorontwikkeld. Stefanie Gielen ligt toe: ‘Bij succes zullen we in 2019 een Claus Talenten programma voor supervisors presenteren. Dit moet ook hen de kans geven om zich te ontwikkelen en door te groeien naar een managementpositie. In 2020 is het dan weer tijd voor de afdelingshoofden en managers en zo willen we blijven investeren in onze talenten.’

Talentontwikkeling

Naast het nieuwe high potential programma Claus Talenten wordt ook op andere fronten veel tijd gestopt in de ontwikkeling van medewerkers. Alle medewerkers van Claus Park Collection krijgen bij indiensttreding een welkomsttraining, waarin zij kennis maken met elkaar en de bedrijven. Tijdens de welkomsttraining wordt aandacht besteed aan gastvrijheid via een training die door de operationele managers wordt gegeven. Ook worden regelmatig vakinhoudelijke trainingen georganiseerd op elk niveau, denk aan ‘Heineken goed getapt’, wijnproeverijen, sales- en loyaliteitstrainingen, maar ook de opleiding tot leermeester krijgt veel aandacht. De medewerkers van het Courtyard by Marriott kunnen daarnaast nog gebruik maken van het brede trainingsaanbod wat Marriott International wereldwijd aanbiedt.

Claus Park Collection

Claus Park Collection bestaat uit drie evenementenlocaties in het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp: Claus, Courtyard by Marriott hotel en Papa’s Beach House. Claus biedt multifunctionele eventzalen, restaurants, 3 escape rooms, een casino en bowlingbanen. Het Courtyard by Marriott Amsterdam Airport hotel heeft 148 hotelkamers en vijf vergaderzalen en breidt momenteel uit met 111 hotelkamers, twee vergaderzalen, een auditorium, twee break-out rooms en foyer. Papa’s Beach House is een goed bewaard geheim in het bos, met een restaurant, een eventzaal, twee terrassen en een privé strand.

Op de foto > Deelnemers aan Claus Talenten (v.l.n.r.: Joyce Kremer, Robin Harting, Raiza Idu, Jelrick Claus, Marrèl Bolier)

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!