Back Back Nieuws

The Classical Orchestra presenteert nieuw flexibel orkest van aanstormend talent

13 september 2013
The Classical Orchestra is een nieuw ensemble op de Nederlandse evenementenpodia. Aanstormend talent, vers van de conservatoria, speelt symfonische achtergrondmuziek in een modern jasje. En dat laatste mag je letterlijk nemen: voor elk (bedrijfs)evenement kiest het orkest de juiste muziek en de juiste kleding. De muziek is verrassend en varieert van Bach in een jazzy arrangement tot een klassieke uitvoering van Yesterday.

Jonge professionele musici
Musici die net afkomen van het conservatorium staan te popelen om te werken. The Classical Orchestra is een initiatief van Martin van der Brugge. Deze dirigent heeft de stoute schoenen aangetrokken en is op eigen initiatief en zonder hulp van subsidies een orkest begonnen. Tegenwoordig zijn de meeste audities voor orkesten gesloten, omdat het voortbestaan van de orkesten niet zeker is. De musici kunnen zo geen ervaring opdoen in het orkestspel. Martin van der Brugge wil met dit orkest laten zien dat het wel kan.

Op 31 mei jl. heeft The Classical Orchestra in eigen beheer in de studio van het CNV in Rotterdam een demo opgenomen en deze wordt naar alle organisaties in de bedrijfsevenementenbranche toegestuurd. Het repertoire is o.a. lichtklassiek, dit is een mengvorm tussen Mantovani, James Last en André Rieu. De orkestleden zijn allemaal jonge muzikanten die net zijn afgestudeerd.

Maandenlange voorbereiding
Martin van der Brugge: ‘Om het orkest samen te stellen zijn er verschillende audities gehouden. Na vier auditierondes hebben wij veel kandidaten gehoord en uiteindelijk een selectie van jonge, professionele muzikanten gemaakt die nu The Classical Orchestra vormen. Daarnaast zijn twee jonge componisten, Monica Fadul en Niek van der Meij, aan de slag gegaan om arrangementen te schrijven voor het orkest; met de bedoeling om klassieke werken in een modern jasje te steken en popnummers klassieker te maken.’

Bekijk hier de demo van the Classical Orchestra

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!