Classic Park: automuseum als dynamische evenementenlocatieClassic Park: automuseum als dynamische evenementenlocatie
Back Back Locaties

Classic Park: automuseum als dynamische evenementenlocatie

01 november 2017

Classic Park is uitgegroeid tot één van de meest bijzondere locaties in de evenementenbranche. De combinatie van mooie eventruimtes en een automuseum maakt het geschikt voor uiteenlopende evenementen, van congressen en beurzen tot personeelsfeesten en teambuildingdagen. Classic Park is een prachtige ontmoetingsplek waar iedere bezoeker in een verrassende ambiance wordt ondergedompeld. 

Deze mooie locatie ligt centraal tussen de steden Eindhoven, Tilburg en Den Bosch aan de A2 in Boxtel. De eventruimtes van het automuseum zijn geschikt voor tal van evenementen, van groot tot bescheiden van opzet. De moderne multifunctionele congres- en evenementenruimte ‘Two Tone’ is zelfs geschikt voor de introductie van grote volumineuze objecten, zoals een vrachtauto.

Two Tone heeft een oppervlakte van 600 m2, beschikt over een akoestisch plafond en een professionele licht- en geluidsinstallatie. Dat maakt Two Tone bij uitstek geschikt voor congressen, productpresentaties en voor spetterende feesten. De diverse grote en kleine ruimtes van Classic Park kunnen eenvoudig op elkaar aangesloten worden, waardoor het een variabele locatie is. Daarnaast beschikt Classic Park over de nodige sub-ruimtes. Een na-borrel is heel gezellig in het museum of in de sfeervolle Miglia Lounge.

Classic Park biedt ook een keur aan cateringmogelijkheden. Dat kan een chique ‘sterrendiner’ zijn op de rode loper van het automuseum, maar ook Belgische frites op het parkeerterrein. Het automuseum presenteert zich als de ideale plek voor onvergetelijke op maat geleverde evenementen, ook outdoor.  Dit laatste blijkt ook uit de diverse jaarlijkse en unieke autofestivals. Deze trekken vaak tot 3.000 bezoekers.  Met 1.500 parkeerplaatsen kan de locatie dat prima aan.

Unieke rol voor bijzonder automuseum

Classic Park is een ‘dynamisch’ automuseum. Er zijn tussen de 120 en 140 bijzondere modellen te bewonderen.  Deze collectie auto’s blijft nooit gelijk, vandaar dat het zich oprecht dynamisch mag noemen. Zo worden continue prachtige wagens aan de collectie toegevoegd waartoe andere auto’s worden verkocht. De continue wisselende collectie is een goede reden om regelmatig terug te keren naar Classic Park en te genieten van deze verrassende  plek. Het is er een lust voor het oog, zelfs als je helemaal niets met auto’s hebt.

Classic Park wordt geëxploiteerd door de broers Sander en Renald van Dijke.  Renald van Dijke: ‘Er is lang gezocht naar een ideale zichtlocatie langs de A2 die toch idyllisch gelegen is. Een locatie waarbij de gasten door de groene omgeving al bij aankomst een prettig en ontspannen gevoel krijgen.’ De Brabantse locatie is zeer geschikt voor congressen en andere zakelijke evenementen.

Sander van Dijke: ‘Als extra ‘trekker’ hebben wij dan het automuseum. Het museum geeft ook bij slecht weer voldoende verstrooiing en bewegingsruimte om weer fris te starten aan het volgende programmaonderdeel. Wij zijn uniek, want er zijn geen andere plekken met dit soort grootschalige faciliteiten in combinatie met een automuseum en gratis parkeerruimte. Eventmanagers die Classic Park kennen kiezen daarom onze plek voor bijzondere evenementen.’

Classic Park geeft een heel andere ervaring dan een gewoon congrescentrum. Ook de organisatoren van congressen merken dat. Als gasten worden uitgenodigd voor een event bij het automuseum komen er ongeveer 20 tot 25 procent meer aanmeldingen binnen dan op een andere locatie. ‘Mensen worden gelukkig van een bezoek aan ons.’ Zo presenteert Classic Park zich, met al zijn mogelijkheden, ervaring én kennis van de zakelijke wereld, als de ideale evenementenlocatie.

Door > Walter Joosse

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!