Back Back Nieuws

City Racing Rotterdam verder zonder Bavaria

06 februari 2012
Rotterdam Racing, organisator en initiatiefnemer van het jaarlijks terugkerend Formule 1-evenement, en Bavaria hebben in goed overleg besloten geen nieuwe samenwerking met elkaar aan te gaan. Bezoekers van het jaarlijks terugkerend spektakel hoeven niet te vrezen dat het evenement niet doorgaat. Op zondag 26 augustus 2012 vormt het centrum van Rotterdam wederom het decor voor alweer de achtste editie.

 

Zes jaar hoofdsponsor
Na de eerste editie in 2005, Monaco aan de Maas geheten, is Bavaria sinds 2006 als hoofdsponsor betrokken geweest bij het evenement. “Samen met Bavaria hebben we het evenement de afgelopen jaren verder uitgebouwd tot één van de grootste evenementen van Nederland”, aldus Herman Vaanholt, die samen met Robert Heilbron oprichter is van Rotterdam Racing en initiatiefnemer en organisator van het City Racing evenement. Peer Swinkels, directielid van Bavaria, licht toe: “De afgelopen zes jaar hebben we een bijzonder goede samenwerking gehad met Rotterdam Racing en hebben we het evenement ieder jaar weer naar een hoger plan kunnen tillen. Bavaria kijkt nu uit naar mogelijke nieuwe steden waar Bavaria City Racing een frisse, nieuwe belevenis kan bieden”.

 

Richten op duurzaamheid en technische ontwikkelingen

Vaanholt geeft aan dat er gesprekken gaande zijn met potentiële sponsors en benadrukt dat de fans en huidige sponsors niet hoeven te vrezen dat het evenement niet doorgaat. “We vinden het best jammer dat we na zes mooie jaren niet met elkaar verder gaan, maar het biedt voor veel andere partijen een uitstekende mogelijkheid om in te stappen. We gaan ons nog meer richten op duurzaamheid en nieuwe technologische ontwikkelingen. Wij gaan dan ook graag het gesprek aan met bedrijven die dit samen met ons ondersteunen”.

 

Datum definitief bekend
Nu de officiële autosportkalenders definitief zijn, kan de datum definitief worden bekend gemaakt. Zondag 26 augustus 2012 valt wederom in de vakantieperiode van de Formule 1, tussen de Grand Prix van Hongarije en België. Afgelopen editie waren circa 600.000 bezoekers getuige van de demonstraties van onder andere Scuderia Ferrari, Mercedes AMG Petronas en Robert Doornbos. City Racing is nog steeds het enige evenement in Nederland dat bezoekers de mogelijkheid geeft om de Formule 1 gratis en van dichtbij te beleven.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!