België FAMtrip 2019België FAMtrip 2019
Back Back Nieuws

Cities of Wisdom organiseren Belgische FAMtrip

23 september 2019

Leiden en Delft hebben de handen ineen geslagen en presenteren zich aan de (inter)nationale associatiemarkt als de Cities of Wisdom. Doel van de samenwerking is een sterkere profilering in deze markt, omdat beide kennissteden elkaar enorm aanvullen. Delft profileert zich als High Tech Capital en Leiden op het domein Life Sciences & Health.

De samenwerking resulteerde vorig jaar al in een eerste verkenning. Zo namen Leiden en Delft samen deel aan het M&I Forum in Parijs, een internationaal forum waar vraag en aanbod uit de MICE industrie bijeenkomt om zaken te doen. Elk forum garandeert 50 afspraken, daarnaast biedt het programma volop mogelijkheden om te netwerken met meetingplanners. Leiden en Delft organiseerde vorig jaar ook al een succesvol eerste event voor de Belgische markt, een FAMtrip naar beide steden.

Begin september kreeg dit initiatief een vervolg. Een groep van 12 meetingplanners werd zowel in Leiden als Delft warm ontvangen om kennis te maken met de diversiteit aan locaties, onderscheidende kennis en eigen aanpak van deze historische universiteitssteden. 'Interessant, gevarieerd en boeiend. Ik heb echt twee voor mij geheel nieuwe bestemmingen ontdekt', aldus een van de deelnemers. 

Succes door samenwerking

Het is een gegeven dat de universiteitssteden Leiden en Delft bij uitstek geschikt zijn voor internationale wetenschappelijke congressen. Tegelijkertijd vraagt het verwerven van dergelijke congressen de juiste investering. Dat betekent dat de congresdestinatie op het goede moment met de ideale propositie in beeld moet komen bij organisatoren. De concurrentie met andere buitenlandse congresdestinaties, maar evengoed met Nederlandse steden is immers groot. Dat vraagt om een structurele, onderscheidende en effectieve aanpak. Aangezien beide steden nog relatief onbekend zijn in de buitenlandse meeting markt én bovendien complementair zijn aan elkaar, is er gekozen voor een gezamenlijke markbewerking. En met succes!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!