Back Back Nieuws

Cirque du Soleil sluit Uitmarkt af

23 augustus 2007
De 30ste editie van de Amsterdamse Uitmarkt wordt zondagavond 26 augustus afgesloten door een spectaculair optreden met muziek en beelden uit Varekai, de nieuwe show van Cirque du Soleil die in februari 2008 naar Amsterdam komt.

Op de kop van het Java-eiland kan iedereen dansen op de klanken van Cirque du Soleil, live geremixt door DJ MaRLo. Beelden uit de nieuwe voorstelling worden geprojecteerd op gebouwen langs de IJ oever.

Shawn Kent, Managing Director Cirque du Soleil Europe: “Cirque du Soleil is leverancier van innovatieve ideeën, de afsluitingsact van de Uitmarkt 2007 is hier een prachtig voorbeeld van. Het is niet mogelijk om de cast van Varekai naar Nederland te laten komen voor een optreden, aangezien zij momenteel hun kunsten tonen in Australië. Elke show is maar op één plek in de wereld te zien en heeft maar één cast. Met dit gegeven zijn we gaan brainstormen en er in geslaagd onze creatieve energie over te brengen op onze partners. Het resultaat is een speciaal voor deze Uitmarkt gecreëerd spektakel waarmee we een voorproefje van de nieuwe show Varekai aan het publiek presenteren.”

Varekai van Cirque du Soleil is vanaf 29 februari enkele weken te zien in de witte Grand Chapiteau naast de Amsterdam Arena.


Foto: Véronique Vial
Kostuum: Eiko Ishioka

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!