Cirque du Soleil naar Rotterdam AhoyCirque du Soleil naar Rotterdam Ahoy
Back Back Nieuws

Cirque du Soleil naar Rotterdam Ahoy

23 mei 2024

Corteo, de meest betoverende zaalproductie van Cirque du Soleil, is terug in Europa en gaat voor de allereerste keer naar Rotterdam, klaar om het publiek te betoveren. Deze unieke productie, geregisseerd door Daniele Finzi Pasca, beleefde zijn première in Montreal in een 'Big Top' tentshow in april 2005. Sinds de creatie heeft de show meer dan 10 miljoen toeschouwers getrokken in 22 landen op 4 continenten. Er zijn 6 shows van Corteo in Rotterdam Ahoy te zien, van 15 tot en met 17 november 2024.

Corteo, wat 'processie' betekent in het Italiaans, is een vreugdevolle optocht, een feestelijke parade bedacht door een clown. De show brengt de passie van de acteur samen met de elegantie en kracht van de acrobaat om het publiek onder te dompelen in een theatrale wereld van plezier, komedie en spontaniteit, gelegen in een mysterieuze ruimte tussen hemel en aarde.

Een showprimeur

Deze show bevat een primeur voor Cirque du Soleil: voor het eerst staat het podium centraal in de zaal en verdeelt het de locatie in twee stukken, waarbij de ene helft van het publiek de andere helft aankijkt, wat niet alleen een uniek perspectief op de show biedt, maar ook het gezichtspunt van de artiest op het publiek. Een sfeer zoals nooit eerder gezien in Cirque du Soleil-zaalshows. De toneelgordijnen, geïnspireerd door de Eiffeltoren, en de centrale gordijnen, die met de hand beschilderd zijn, geven een groots gevoel aan het podium. Dit zet de toon voor de poëzie van Corteo.

Zakelijke gasten

Cirque du Soleil biedt voor groepen (10+) arrangementen met exclusieve prijzen, flexibele betalingsopties en vroegtijdige toegang tot de beste zitplaatsen. Voor bedrijfsuitjes kun hier terecht.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!