Circuit Zandvoort partner van Event Park AmsterdamCircuit Zandvoort partner van Event Park Amsterdam
Back Back Nieuws

Circuit Zandvoort partner van Event Park Amsterdam

08 mei 2024

Circuit Zandvoort, de thuishaven van de Formula 1 Heineken, is partner geworden van Convention Bureau Event Park Amsterdam. Circuit Zandvoort ademt pure racehistorie en is thuisbasis van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix. Daarmee behoren zij tot één van de meest aantrekkelijke en unieke evenementenlocaties van Nederland. De multifunctionele locatie ligt op een steenworp afstand van het strand (met prachtig uitzicht over de duinen) en kan gebruikt worden voor binnen- én buitenevenementen. Een plek waar business, sport én entertainment samenkomen.

Nieuwe meeting faciliteiten

‘De nieuwe congres- en meeting faciliteiten worden bijna opgeleverd. Die willen wij graag internationaal presenteren. Met totaal 16 meeting ruimtes op het circuit, vrijwel oneindige outdoor mogelijkheden én een Beach club bieden wij een prachtige aanvulling op het bestaande partnerbestand van Event Park Amsterdam. Eind mei ronden wij de bouwwerkzaamheden van onze nieuwste congreszalen af. Wij kunnen dan congressen hosten tot maximaal 560 personen. De re-styling van Bernie’s Bar & Kitchen maakt onderdeel uit van het omvangrijke project’, aldus Kirsten Schouten.

Kirsten Schouten is recent begonnen als Executive Manager Corporate Events van Circuit Zandvoort. Zij is geen onbekende in de internationale hospitality markt en werkte eerder in verschillende commerciële functies voor o.a. Double Tree by Hilton, de PPHE Hotel Group en Cobraspen Group.        

Samenwerken in de regio

Kirsten: ‘Naast de raceactiviteiten werd de locatie en het omliggende terrein al veel langer verhuurd voor evenementen. De komende jaren zullen wij ons echter actiever op de internationale MICE-markt richten. Daarbij zullen wij onze warme contacten in de Amsterdam Metropool Regio optimaal proberen in te zetten. Daarbij kunnen zij o.a. gebruik maken van onze wereldwijde bekendheid in de Formule 1 en zullen wij waar mogelijk de hotelpartners van Event Park Amsterdam meenemen in onze centrale propositie.’

‘Je zag al tijdens de afgelopen edities dat veel van de Formule 1 teams hun hotels in Event Park Amsterdam (Gemeente Haarlemmermeer) boekten. Beter kunnen zij het niet treffen; op 10 minuten vanaf Schiphol en maximaal 20 minuten naar het circuit. Wij kijken enorm uit naar een uitbreiding van onze samenwerking.’

CVB Event Park Amsterdam

Convention Bureau Event Park Amsterdam richt zich op het aantrekken en faciliteren van nationale- en internationale conferenties en evenementen in de gemeente. Het bureau vertegenwoordigt 37 regionale hotel- en evenementenlocatiepartners, professionele evenementenleveranciers én de zakelijke toerismemarkt van Haarlemmermeer als geheel. Zij trekt daarbij intensief op met de gemeente.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!