Circ Energy ontvangt nieuwe financiering voor groei en ontwikkelingCirc Energy ontvangt nieuwe financiering voor groei en ontwikkeling
Back Back Nieuws

Circ Energy ontvangt nieuwe financiering voor groei en ontwikkeling

24 april 2023

Producent van duurzame energie Circ Energy heeft bekendgemaakt dat het een nieuwe financieringsronde heeft afgerond om de ontwikkeling van de BioTransformer en de uitrol ervan in Europa te ondersteunen. Circ Energy is een groen technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in het omzetten van ongebruikte reststromen van groente-, fruit- en etensresten (GFE) in duurzame energie met behulp van een innovatieve BioTransformer.

Ontwikkelingen versnellen

De financiering van deze derde investeringsronde zal worden gebruikt om de verdere ontwikkeling van de BioTransformer mogelijk te maken en de uitrol ervan binnen Europa te versnellen. De BioTransformer is een relatief kleinschalige vergister met een verwerkingscapaciteit van 50-600kg per dag die lokaal duurzame energie opwekt door middel van het natuurlijke proces van biovergisting. Het gebruik van biogas ter vervanging van fossiel gas kan de uitstoot van broeikasgassen verminderen en het biowater dat wordt geproduceerd kan worden gebruikt als organische plantenvoeding, waardoor de bodem vruchtbaar en gezond blijft.

Activiteiten uitbreiden

Circ Energy heeft al tientallen BioTransformers verkocht in Nederland, België en Spanje en wil met deze investering haar activiteiten uitbreiden en steeds meer bedrijven en organisaties de mogelijkheid bieden om ongebruikte reststromen om te zetten in duurzame energie. De financiering van deze investeringsronde is afkomstig van Dali Invest, die de bewezen technologie en de kracht van het Circ-team ondersteunt en ziet dat Circ Energy een bijdrage kan leveren aan het oplossen van het wereldwijde klimaatprobleem.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!