Back Back Nieuws

Chinese hotelgroep neemt Louvre Hotels Group over

07 mei 2015
Starwood Capital Group en Jin Jiang International Holdings Co., Ltd. hebben aangekondigd dat de verkoop van Groupe du Louvre en Louvre Hotels Group definitief is. De hotelgroep is voor € 1,3 miljard euro verkocht aan de in Luxemburg gevestigde dochteronderneming van Shanghai Jin Jiang International Hotels Development Co., Ltd. In de Benelux vertegenwoordigt Louvre Hotels Group de merken Golden Tulip, Tulip Inn, Campanile en Première Classe. De overname biedt tal van voordelen op het gebied van o.a. distributie- en reserveringssystemen, loyaliteitsprogramma’s, corporate accounts, marketing en inkoop.

Shanghai Jin Jiang International Hotels Development Co., Ltd. is een toonaangevende hotelgroep in China, waarvan Jin Jiang International Holdings de grootste aandeelhouder is. Deze hotelgroep bezit en exploiteert 1.215 economy- en middenklasse hotels in Azië, die samen meer dan 140.000 kamers tellen. Louvre Hotels Group is de op één na grootste hotelgroep van Europa, met meer dan 1.100 hotels (ruim 90.000 kamers) in meer dan 40 verschillende landen wereldwijd.

Samenwerking
Sinds 2011 werken Louvre Hotels Group en Shanghai Jin Jiang International Hotels Development Co. samen om het hotel toerisme tussen Frankrijk en China te stimuleren. De samenwerking  betreft 15 Campanile hotels in de populaire Franse steden Parijs, Bordeaux, Lyon, Marseille en Nice en 15 Jin Jiang Inn hotels in Shanghai, Xi’an en Beijing. De samenwerking bestaat o.a. uit het delen van de verschillende reserveringskanalen, het ontwikkelen van hotelflyers in de Chinese en Franse taal, het aanbieden van Chinese en Franse televisiekanalen en het serveren van een Chinees en Frans ontbijtbuffet.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!