Back Back Nieuws

Chinese en Nederlandse topkoks ontmoeten op Horecava 2016

19 oktober 2015
De eerste Chinezen kwamen honderd jaar geleden in de Rotterdamse havens aan. Door o.a. pinda’s te verkopen en hard te werken hebben ze langzaam maar gestaag een klein kapitaal opgebouwd. Hun ondernemingsgeest en wederom werkethos bracht hen ertoe om restaurants te openen, die destijds bekend stonden als Chinees restaurants. Maar wat wordt het culinaire resultaat als een Chinese én een Nederlandse topkok met dezelfde ingrediënten koken?
Op de kookdemonstratie East Meets West laten topkoks Julius Jaspers, Ron Blaauw en Herman den Blijker dit samen met drie Chinese kookmeesters zien. Bezoekers kunnen zien waartoe andere technieken en kruiden leiden, en of de oosterse en westerse keuken alleen maar verschillen hebben of ook overeenkomsten. East Meets West vindt plaats op maandag 11 januari 2016, in het Aziatisch Paviljoen op de Horecava in RAI Amsterdam.

De eerste versie van East Meets West vond tien jaar geleden plaats. Ter ere van het zestigjarige jubileum van de Horecava heeft de Vereniging Chinese Horeca Ondernemers (VCHO) het initiatief genomen om samen met de Horecava dit evenement nieuw leven in te blazen. De Chinese keuken mag dan wel geïntegreerd zijn in de Nederlandse samenleving, maar er valt nog veel over te leren. Ook de Chinese koks kunnen nog veel kennis opdoen over westerse kooktechnieken. De Chinese koks die zullen deelnemen zijn de heer Zheng van ‘Red Chilli’ uit Nieuwe Niedorp en de heer Ji van ‘Han Ting’ uit Den Haag. De derde kok is op dit moment nog niet bekend.

Aziatisch Paviljoen
East Meets West is onderdeel van het Aziatisch Paviljoen. Hierin worden alle beursdagen kookdemonstraties en workshops gehouden om kennis en ervaring uit te wisselen tussen twee verschillende culinaire culturen, zoals sushi en dim sum workshops, een theeceremonie en een Chinese kookkunstshow. Daarnaast participeren leveranciers van specifieke producten voor restaurants met een Aziatische keuken. 
Op dinsdag 12 januari wordt het presidentsmenu bereid. Dit menu werd voor de Chinese president Xi Jinping gemaakt toen hij begin dit jaar in Nederland was.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!