Chase – De kracht van Experience MarketingChase – De kracht van Experience Marketing
Back Back Achter de schermen

Chase – De kracht van Experience Marketing

30 augustus 2017

Chase is een Brand Activation Agency uit Amsterdam. Het bureau bestaat vier jaar en houdt zich bezig met geïntegreerde campagnes en zijn gespecialiseerd in het vinden en overtuigen van een consument in de retail, op events, outdoor en in het nachtleven.

Om een consument vandaag de dag te overtuigen is soms heel wat nodig. Met standaard reclamecampagnes en passieve marketing zijn steeds minder klanten te bereiken. Mensen hebben minder geduld zich in een product te verdiepen maar daar staan wel hele hoge verwachtingen tegenover.

Experience Marketing is het sleutelwoord in dit geval. Het is een manier om toch die gewenste gedragsverandering tot stand te brengen bij je doelgroep. Hoe? Dit kan op vele manieren, maar een ideaal platform voor experience marketing zijn events. Een plek waar bezoekers een positieve mindset hebben en dus open staan voor een boodschap. Daarmee zijn events dus een uitstekend podium om je verhaal uit te dragen, maar ook om interactie te starten.

Er zijn verschillende vormen van live marketing: denk bijvoorbeeld aan directe verkoop van een product (iets laten proeven in de supermarkt) en het creëren van ‘brandlove’ waar het tijdens evenementen vaak om draait. Bij deze laatste vorm wordt het verzamelen van data tegenwoordig steeds belangrijker.

Chase gebruikt met name het platform van bestaande evenementen, om daar bekende merken te vertegenwoordigen. Dit kan variëren van dance festivals tot een consumentenbeurs. De doelgroep wordt in kaart gebracht en de perfecte activatie wordt gecreëerd om het einddoel te bereiken. Vervolgens worden Brand Ambassadors ingezet om de live experience tot uitvoer te brengen. Het hele traject wordt verzorgd en bewaakt door een team van creatieve projectmanagers, die ook het hele operationele en logistieke deel verzorgen. Full service, van creatie tot productie, alles in eigen beheer. Dat is de kracht van Chase. Een offline gedreven bureau, dat er uiteraard wel voor zorgt dat online partijen gefaciliteerd worden en de content beschikbaar is om ook daarop campagnes te voeren.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!