Back Back Nieuws

Chaos verwacht bij Hyves-feestje

05 december 2006
Het digitale vriendennetwerk Hyves kondigde aan gratis feestjes te gaan organiseren voor haar 2,6 miljoen leden. Exclusief, Hyvers only. Aanstaande woensdag 6 december van 22.00 tot 03.00 uur vindt hiervan de eerste editie plaats. Tijdens Housequake, het muzikale samenwerkingsverband van populaire deejays Roog & Erick E.

Omdat het de eerste keer is dat Hyves zich in ‘real life’ profileert, werd als partylocatie gekozen voor de intieme Amsterdamse club Jimmy Woo. Deze club biedt ruimte aan zo’n 700 bezoekers. Een aantal honderd gastenlijstplekken werd afgelopen week via Hyves verloot. Niet-winnaars kunnen op vertoon van hun uitgeprinte Hyves profiel naar binnen, tot de zaak aan de Korte Leidsedwarsstraat 18 vol zit.

Waar geen rekening mee gehouden werd, is dat de Hyves leden afgelopen week massaal reageerden. Duizenden reageerden per mail, en ruim 3600 Hyvers hebben al online aangegeven naar het feest te komen (door een “ich bin dabei” functie aan te klikken). Dit zou chaotische taferelen kunnen opleveren aan de deuren van Jimmy Woo. De organisatie is momenteel bezig met een noodscenario en zoekt naar mogelijkheden en oplossingen om de bezoekersstroom op te vangen.

Hoofdact van de avond zijn DJ Roog & Erick E, die onder de naam Housequake back2back een set neerzetten. Verder betreden ook Jeroenski, Baggi Begovic en Chocolade Puma de DJ booth. Het feest is alleen toegankelijk voor bezoekers van 18 jaar en ouder. “Roog en Erick E zijn de meest gespeelde artiesten op Hyves, dus we vinden het fantastisch om met hen de eerste showcase te organiseren.” aldus Raymond Spanjar, mede-oprichter van Hyves. “Maar het blijft niet alleen bij dance. In 2007 organiseren we maandelijks een concert met artiesten van Hyves Music, in januari met de Partysquad en in februari met Wicked Jazz Sounds en Room 11.”

Over Hyves
Het vriendennetwerk Hyves is in twee jaar uitgegroeid tot een van de grootste sites van Nederland met 2,6 miljoen leden (waaronder 1,7 miljoen Nederlanders) en 400 miljoen pageviews per maand. Vrienden delen op Hyves foto’s, video’s, weblogs, tips en advertenties in een netwerk van directe vrienden en 2e graads vrienden. Sinds de lancering van Hyves Music in september gebruiken ook artiesten zoals Erick E, Roog, Tiësto, Di-rect en Ilse de Lange Hyves om contact te houden met hun fans, zoals politici als Balkenende en Bos dat al langer doen.

Over Housequake
Afzonderlijk staan deejays Roog & Erick E al jaren aan de absolute top. Sinds dit jaar doen ze het ook samen en is hun samenwerking beklonken in een naam die het project op het lijf is geschreven: ‘Housequake’. Het resulteerde in dé grote clubsensatie van dit moment dat clubland op zijn grondvesten doet trillen. Een ware housebeving, met steevast dezelfde gevolgen: uitverkochte zalen, lange rijen voor de deur en een dampende clubsfeer. Ook brachten ze onlangs op het label Hardsoul Pressings de succesvolle cd / dvd ‘Housequake’ uit. Voor meer informatie zie: www.housequake.nl en www.housequakepartys.hyves.nl

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!