Afbeelding: Sjef HutschemakersAfbeelding: Sjef Hutschemakers
Back Back Nieuws

Château St. Gerlach toneel voor KIV 2019

26 februari 2019

KIV opent op zaterdag 16 maart voor de 12e keer haar deuren. KIV staat voor Kunst in Valkenburg, een unieke en exclusieve jaarlijks terugkerende kunstexpositie in het heiligdom van de Gerlachusparochie en op het landgoed van Château St. Gerlach. Je kunt er in de maand maart binnen (KIV Inside) en van maart t/m KIV 2020 buiten werk bewonderen van totaal verschillende kunstaanbieders: Marx & Marx Limburgse Kunst, Galerie & Beeldentuin Giardino en enkele gastexposanten.

Kunstaanbieders

Galerie & Beeldentuin Giardino beschikt over een uitgebreide collectie hedendaagse beelden en schilderijen van (inter-)nationale kunstenaars. Er zijn werken van onder meer Rachel Dubbe, Erice Goede en Peter Bremers, zie hieronder van links naar rechts, te zien. Verder werken van Jos van Vreeswijk, Judith Wiersema, Ronald A. Westerhuis, Sjaak Smetsers, (Atelier) Lieverse, Frans van Straaten, Saskia Pfaeltzer, Karin van de Walle, Jack van Iwaarden de Vreede en Jeroen Jacobs te bezichtigen.

Marx en Marx Limburgse kunst is gespecialiseerd in aan Limburg gerelateerde kunst van de afgelopen honderd jaar. Er zijn werken van onder meer Sjef Hutschemakers, Frank Meijers en Thuur Bemelmans, zie hieronder van links naar rechts, te zien. Verder werken van Paul Beckers, Harry Schroen, Charles Eyck, Sjef Hutschemakers, Patrick Creyghton, Wil van der Laan, Jo Ramakers, Lei Molin, Gene Eggen, Mies Grijmans, Aad de Haas, Pieter Verstappen, Harry Lips, Hans Truijen, Geert Verstappen en Kieta Nuij ten toon.

Locatie(s)

De locatie op zich is al een bezoek waard. KIV Inside vindt plaats in de kloostergang van Château St. Gerlach en de ruimtes rond de schatkamer van de Sint Gerlachuskerk, een prachtige barokkerk met onlangs gerestaureerde achttiende-eeuwse fresco’s, gelegen in Houthem. KIV Outside is het decor voor beelden van verschillende materialen op het Landgoed van Château St. Gerlach.

Indien men van nog meer kunst wil genieten, kan men in de weekenden (vr/za/zo) tijdens de openingstijden van KIV de speciale exposities bij de 2 deelnemende kunstaanbieders bezoeken.

 

Afbeelding: Sjef Hutschemakers

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!