Back Back Nieuws

CEO Amsterdam ArenA benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

10 december 2015
Amsterdam ArenA directeur Henk Markerink is woensdag 9 december koninklijk onderscheiden. Hij is door de Koning benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam spelde hem de bijbehorende versierselen op tijdens een speciale bijeenkomst in de Amsterdam ArenA. 

Markerink is sinds november 1995 directeur van de Amsterdam ArenA. Hij ontvangt de koninklijke onderscheiding vanwege zijn grote verdiensten voor zowel het stadion als voor de omgeving daarvan. Markerink, van huis uit architect, was zowel betrokken bij de bouw als bij de verdere ontwikkeling van het stadion. Daarnaast heeft Markerink een grote bijdrage geleverd aan de (duurzame) ontwikkeling van het gebied Amsterdam Zuidoost. 

Tomeloze inzet
Burgemeester Van der Laan roemde de inspanningen van Markerink voor de ontwikkelingen van het stadion en de economische en maatschappelijke ontwikkelingen voor de directe omgeving, evenals zijn inzet om Amsterdam Zuidoost internationaal te profileren. Zo zet hij er zich er persoonlijk en als bestuurslid van Bedrijvenvereniging Amsterdam Zuidoost (VAZO) voor in om internationale bedrijven te bewegen zich in Amsterdam Zuidoost te vestigen. 'Hij heeft van de Amsterdam ArenA een icoon van de stad Amsterdam gemaakt', aldus Van der Laan.

Op de foto: v.l.n.r. Hans Zwarts, voorzitter RvC Amsterdam ArenA, Henk Markerink, CEO Amsterdam ArenA, Eberhard van der Laan, Burgemeester Amsterdam

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!