Back Back Nieuws

Centraal Museum locatie diner 300 belangrijkste mensen Tour de France

09 juli 2015
Waar de Tour de France normaal gaat over uitputting, valpartijen en heroïek ging het vrijdagavond, 3 juli, over Nijntje, champagne, cocktailjurkjes en Palmesteyn rund met gerookte Utrechtse bietjes. Oud-Wielrenners, ondernemers, burgemeesters, wethouders, directeuren, diplomaten en Tour organisatie: de belangrijkste driehonderd mensen die met de Tour de France te maken hebben, waren uitgenodigd voor de officiële aftrap van de Tour de France. Het ‘Diner Mailot Jaune’ in het Centraal Museum.

Het diner
Deze locatie met de Tuinzaal en de nieuw ingerichte museumtuin leent zich bij uitstek voor dames en heren in tenue de ville. Met een glaasje champagne door de tentoonstelling van ‘feest, nijntje 60 jaar’. Een hartelijk welkom in de tuin door de directeur van het Centraal Museum, Edwin Jacobs. Franse Chansons, gespeeld door stadsbeiaardier Malgosia Fiebig, op het carillon. Een met lokale producten bereid, diner in de sfeervol ingerichte Nicolaikerk. Prachtig uitgelicht door onze AV partner Heuvelman Sound & Vision. Na het hoofdgerecht werden de gasten getrakteerd op een heuse flashmob van 5 pas afgestudeerde opera studenten van het Utrechtse Conservatorium. Vanuit de bediening of zittend als gast aan tafel verrasten zij de gasten met een korte opera welke werd afgesloten met het nummer ‘Bicycle Race’ van Queen.

Ambitie
De ambitie van de Tourorganisatie dat de bezoekers minimaal een 7,5 geven aan hun Tourervaring, wordt deze avond ruimschoots gehaald. Het museum is dan ook trots dat ze het decor mocht zijn voor deze bijzondere en memorabele avond.

Foto: Ivar Pel

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!