Back Back Nieuws

CenterParcs en Landal blij met warm weer

26 juli 2006
“Door onze nieuwe aanpak waren de parken al zeer goed bezet. De last minute boekingen door het mooie weer maken dat onze parken vol zitten”, aldus Paul Sies, Chief Commmercial Officer van CenterParcs. Eric van Essen, marketing & sales manager van Landal GreenParks beaamt dit: “Men krijgt meer vertrouwen in het mooie weer, waardoor nu ook de boekingen voor augustus en zelfs september al aantrekken, in vergelijking met vorig jaar.

Het zonnige weer houdt de Nederlandse toerist en recreant vast in zonnig eigen land. De aanhoudende warmte zorgt voor een sterke toename van last minute vakanties in Nederland.
De vakantieganger zoekt vooral verkoeling in en om het water. “Er zijn mensen die na hun buitenlandse vakantie nu nog snel een midweek of een lang weekeinde aan de kust boeken”, aldus het NBTC. Daguitjes naar het strand zijn vooral populair.


Opvallend is dat ook de pretparken het goed doen, vooral de waterattracties zijn gewild. “Men wil nat worden”, klint het in het Tiki bad in Duinrell en Splash Battle in Walibi World. Verkoeling wordt eveneens gezocht in musea: “De bezoekers komen natuurlijk voor de tentoonstellingen, bijvoorbeeld in het kader van Rembrandt400, maar meegenomen is dat veel musea ook een goede airco hebben”, aldus het NBTC. Om diezelfde reden gaan veel mensen juist nu naar de bioscoop: voor hun favoriete film, voor de rust en omdat het er lekker koel is.


Een en ander blijkt uit een inventarisatie van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) onder het Nederlands toeristisch bedrijfsleven. De prognose was tot nu toe dat zo’n 2,7 miljoen buitenlanders en circa 3,75 miljoen Nederland in ons land op vakantie zouden gaan. Deze cijfers zullen door de warme zomerdagen vrijwel zeker worden overtroffen.


Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!