Back Back Nieuws

Catering Oud London & Ecodish Greenovations wassen groen schoon

11 februari 2014
Geen milieu en gezondheid waarschuwingen meer op de verpakkingen van reinigingsmiddelen in de spoelkeukens van Catering Oud London. Sinds december vorig jaar zijn Ecodish Greenovations uit Oldenzaal en Oud London Horeca Groep een samenwerking aangegaan op de Utrechtse universiteitslocaties Academiegebouw en Universiteitsmuseum.

Daarmee is Oud London de eerste cateraar in de Provincie Utrecht die haar professionele vaatwassysteem helemaal heeft verduurzaamd. Dit past niet alleen binnen de MVO ambitie van het Zeister horecabedrijf, maar ook binnen het milieubeleidsplan van de Universiteit Utrecht; opdrachtgever van Oud London inzake de exploitatie van het Academiegebouw, Faculty Club Helios en het Universiteitsmuseum met de Oude Hortus en het Ginkgo Café.

Duurzame oplossingen
Ecodish is wereldwijd het eerste én enige 100% milieuvriendelijke en pH neutrale machinale 
vaatwasmiddel. Niet voor niets heeft Ecodish eerder deze maand de Horecava Innovation Award 2014 gewonnen in de categorie duurzame concepten. Ecodish is ontwikkeld door Ecodish Greenovations uit Oldenzaal. Deze jonge organisatie levert innovatieve, 100% duurzame hygiëneconcepten, vanuit een sterk geloof in authentiek duurzame oplossingen, op basis van de filosofie dat een strategie niet alleen tot bedrijfswinst, maar ook tot een goed gevoel moet leiden.

‘Mijn interesse in dit systeem was meteen gewekt toen ik op hun stand tijdens de Food Inspirations Days op 21 en 22 oktober 2013. Goudvissen zwommen kerngezond in hun kom waar Ecodish vaatwasmiddel was vermengd met water,‘ aldus Erik van Dijk, algemeen directeur van Oud London. Dat de reinigende kwaliteit ook dik in orde is, bleek na een intensieve testperiode in de eigen afwaskeukens. De samenwerking is een belangrijke stap om het hele schoonmaakproces in de nabije toekomst te verduurzamen.

Foto v.l.n.r.: Sabeur Jlassi, medewerker afwaskeuken en Willem van Driel, vestigingsmanager van Catering Oud London met Tex van den Bree van Ecodish Greenovations

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!