Catering met impact markeert jubileum Van der LindeCatering met impact markeert jubileum Van der Linde
Back Back Nieuws

Catering met impact markeert jubileum Van der Linde

31 mei 2022

Het is donderdag 19 mei 2022, een donkere dag met onweer en hoosbuien, maar rond vier uur komt de zon door in Rotterdam en voelt het weer als lente. In de Rotterdamse haven ligt het oude RDM terrein met onder andere de Onderzeebootloods en Innovation Dock. Hier vindt het jubileumevent van Van der Linde Catering + Evenementen plaats. Een historische en karaktervolle loft, bovenin het gebouw geeft uitzicht over de havenactiviteiten en biedt ruimte voor inspiratie en innovatie.

The Future of Food & Hospitality

Van der Linde Catering + Evenementen viert dit jaar haar 60-jarige bestaan. Een mijlpaal in een turbulente periode van corona, inflatie en personeelstekorten. Toch kijkt Van der Linde vooruit met het thema ‘The future of food & hospitality’.

De directie, Hans van der Linde en Robin van der Schuyt, nemen de gasten mee in een kort gesprek over veranderingen, uitdagingen en de toekomst.

De Loft is omgebouwd tot een warme huiskamer met veel bloemen en prachtige lounge hoeken. Robin vertelt enthousiast: ‘We bestaan 60 lentes en dan vieren we dat ook in warme voorjaarstinten en mooie bloemen uit het Westland. Maar deze dag lijkt wel een korte weergave van de afgelopen twee jaar. Donkere wolken, heftige buien en aan het einde breekt de zon weer door. We zijn zo blij dat het allemaal weer kan en mag.’

Impact door lokale samenwerking

Hans kijkt ook even terug en roemt de flexibiliteit van het team de afgelopen jaren, waardoor het bedrijf nog bestaat en nu weer prachtige evenementen kan verzorgen. ‘We zijn trots op zulke trouwe opdrachtgevers, leveranciers, medewerkers en betrokken ambassadeurs en daarom is dit een feestje waard voor iedereen.’

Op de vraag wat er is veranderd de afgelopen jaren antwoord Hans: ‘Een crisis levert ook kansen op. We hebben veel nieuwe concepten ontwikkeld zoals een ‘black kitchen’ onder de naam ‘De Nieuwe Keuken’, maaltijden voor consumenten met ingrediënten rechtstreeks van de lokale boer onder de naam DeStreekkantine.nl en meer focus op onze kernkwaliteiten; eten, drinken en gastvrijheid. Met minder kosten meer impact creëren.’ Robin vult hierop aan: ‘Die impact realiseren wij door verder te investeren in groene energie, nog meer te gaan samenwerken met lokale producenten en nu hebben we ook nog de kortste keten van boer tot bord, doordat we onze ingrediënten inkopen bij 100 lokale boeren en telers. Dit laten we ook proeven tijdens ons jubileum evenement, met Kambucha cocktails, lokale groenten in zeewierbouillon, bier van Kaapse brouwers en granité van Hollandse aardbeien. Hiermee serveren wij al het lekkere wat onze regio te bieden heeft en kunnen wij onze mooie leefomgeving behouden.’

Blije gezichten 

‘De laatste uitdaging vormt de arbeidskrapte’, vertelt Robin. ‘We testen hier nu met serveerrobots en een foodprinter om een discussie opgang te brengen. Ons vak is immers mensenwerk en gastvrijheid. Maar misschien zijn enkele taken in de toekomst te vervangen, zodat de medewerkers nog meer aandacht kunnen geven aan de gast. Voor nu blijven wij streven naar optimale service en blije gezichten bij de gasten en medewerkers en dat is ook vandaag weer gelukt. Op naar een mooie toekomst samen.’

 

Op de hoofdfoto: Hans van der Linde en Robin van der Schuyt

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!