Back Back Nieuws

Catering Lokaal draait overuren in de wijngaard in Nijkerk

07 augustus 2013
‘Verrassend’, ‘Fantástisch’ en ‘In één woord: verrukkelijk’. Een lange lijst van complimenten is afgelopen zomer bijgeschreven in het gastenboek van Catering Lokaal in de Wijngaard in Nijkerk. Neem bijvoorbeeld de reactie van Jurrie van den Berg van ATP Event Experts: ‘Wij hebben hier meerdere keren met Catering Lokaal samengewerkt. Iedere keer weten zij het concept te vertalen naar nieuwe verrassende smaakbelevingen’.

Midden in de natuur zette deze cateraar in de afgelopen maanden wekelijks de Lange Tafel neer. Op misschien wel de mooiste plek van Nederland werden grote en kleine groepen gasten in de watten gelegd.

Weer geen probleem
‘Op het laatst begon je gewoon te wennen aan die zee van complimenten,’ vertelt initiatiefnemer Brian Schoonderbeek met een tevreden glimlach. ‘Daarom hebben we besloten om het seizoen te verlengen. Dat kan zonder enig probleem met onze slecht-weer-voorzieningen. Onze gasten kunnen terecht in een transparant tijdelijk paviljoen midden in de wijngaard of natuurlijk in de schaapskooi, waar we graag de houtkachel even aansteken. Gegarandeerd een heerlijk sfeertje om op je gemak te genieten van de heerlijke gerechten’.

De regio op tafel 
Puur natuur is het devies van de topkoks van Catering Lokaal.  Daarom maken ze gretig gebruik van The Big Green Egg, een bijzondere BBQ waarin gekookt, gerookt en gegrild kan worden. Brian Schoonderbeek: ‘Reken maar dat dat pure smaakexplosies oplevert. Uiteraard met de beste ingrediënten uit de streek. Want dat is Catering Lokaal: het beste en smakelijkste uit de regio op tafel zetten.’

Let’s get wild
In augustus en september zijn er nog mogelijkheden voor een diner aan De Lange Tafel in de wijngaard. Weer of geen weer. En daarna? ‘Dan lonkt het wildseizoen alweer,’ glundert Schoonderbeek. ‘Ik kijk nu al uit naar Bourgondische tafels met mooie wijnen en prachtige menu’s in een het prachtige decor van herfstkleuren in de wijngaard.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!