Cartoonwedstrijd voor World Press Freedom ConferenceCartoonwedstrijd voor World Press Freedom Conference
Back Back Nieuws

Cartoonwedstrijd voor World Press Freedom Conference

24 november 2020

Ter ere van het World Press Freedom Conference opent op 8 december een tijdelijke cartoontentoonstelling in mediamuseum Beeld en Geluid Den Haag. In hetzelfde thema als het online evenement, World Press Freedom Conference, worden cartoons tentoongesteld. De cartoons zijn ingezameld via een internationale cartoonwedstrijd. Het thema wat hierbij gebruikt wordt, is ‘Journalism without fear or favour’. Dit staat voor het belang van persvrijheid in deze tijden. 

 

Internationale cartoonwedstrijd voor tentoonstelling

 In het kader van WPFC 2020 organiseerde het ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met UNESCO, Cartoon Movement en Cartooning for Peace een internationale cartoonwedstrijd. Uit de meer dan 600 inzendingen selecteerde een jury van gerenommeerde cartoonisten tien winnaars. Alle cartoons hebben betrekking op het thema ‘Journalism without fear or favour’, het thema van de conferentie. De winnende cartoons zijn in de fysieke tentoonstelling in museum Beeld en Geluid Den Haag te zien en op het online platform van de conferentie. In het museum zijn (historische) cartoons uit eigen collectie toegevoegd aan de tentoonstelling. Hier is te bekijken hoe cartoonisten aankijken tegen persvrijheid en hoe zij zelf omgaan met censuur. Alle teksten in het museum zijn zowel in het Nederlands als Engels. De tentoonstelling is te bezoeken tot en met 28 februari 2021.

 

 

World Press Freedom Conference

De World Press Freedom Conference is georganiseerd door Nederland en UNESCO. Het wordt in digitale vorm op 9 en 10 december vanuit het World Forum in Den Haag uitgezonden. Het is een wereldwijd digitaal evenement dat mediaprofessionals uit de hele wereld samenbrengt. De conferentie is een viering van de Internationale dag van de Persvrijheid en de Internationale Dag ter Beëindiging van Straffeloosheid voor Misdaden tegen Journalisten. De wereldwijde onzekerheid door COVID-19 laat zien hoe belangrijk onafhankelijke pers is. Dit voor betrouwbare en actuele informatie, maar ook om een eigen mening te vormen over de aanpak van de crisis. Het gratis online evenement is gratis te bezoeken op 9 en 10 december. Aanmelden kan hier.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!