Back Back Nieuws

Carnavalsgroepen Zomercarnaval op zoek naar opslagruimte

28 juli 2015
De Zomercarnaval Straatparade kon vanwege de extreme weersomstandigheden niet van start gaan afgelopen zaterdag. Voor het eerst sinds het 31 jarig bestaan van het evenement heeft de organisatie dit besluit moeten nemen. Zomercarnaval, sinds 2013 onderdeel van het festival Robin Rotterdam Unlimited, trekt jaarlijks gemiddeld 700.000 bezoekers die kunnen genieten van de kleurrijke praalwagens, roadpieces en prachtige kostuums. Deze creaties stonden afgelopen zaterdag gereed in een loods aan de Keileweg in Rotterdam maar kon helaas niet aan het grote publiek getoond worden. De carnavalsgroepen zijn nu haastig op zoek naar een geschikte opslagruimte voor de kunstwerken.

Opslagruimte
Inmiddels is besloten dat deze prachtige kunstwerken volgend jaar juli ook de Zomercarnaval Straatparade gaan vormen. Dit besluit is door de kunstenaars en vrijwilligers die weken en soms maanden aan deze decoraties hebben gewerkt, met gejuich ontvangen. De loods waar deze kunstwerken nu staan opgeslagen moet 8 augustus a.s. leeg opgeleverd worden, dus de carnavalsgroepen zijn dringend op zoek naar een geschikte opslagruimte voor de prachtige creaties van de Zomercarnaval Straatparade. Het gaat om 23 roadpieces (max. 3 meter hoog), 12 praalwagencreaties (2 x 3 x 2 meter), en 15 titelborden (1.60 x 2,40 meter).

Droog en veilig
De carnavalsgroepen zijn op zoek naar bijvoorbeeld een lege fabriek, loods, hangar, kassen, caravanopslag, bollenschuur of andere grote ruimtes in de regio Rotterdam Rijnmond. Het is van groot belang dat de creaties het gehele jaar droog en veilig opgeslagen kunnen worden. Uiteraard is het ook mogelijk om de materialen over vier verschillende locaties te verspreiden. In totaal gaat het om een oppervlakte van 600 vierkante meter. 
Vanwege het opleveren van de huidige loods op 8 augustus a.s. vernemen de carnavalsgroepen graag op korte termijn reacties van partijen met een geschikte ruimte. Stichting Zomercarnaval Nederland ondersteunt de oproep van de carnavalsgroepen. Voor reacties, vragen en meer info kan men contact opnemen met Gré Ploeg, bestuurslid Zomercarnaval Nederland via telefoonnummer 06 3005 8915.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!