Back Back Nieuws

'Carmen meets Carmen' opent Robeco Zomerconcerten 2007

27 juni 2007
De Robeco Zomerconcerten 2007 starten op 30 juni in Amsterdam in Het Concertgebouw met het openingsconcert ‘Carmen meets Carmen’. In dit programma staat een bijzondere, eenmalige ontmoeting centraal tussen de Carmen-personages uit de klassieke opera van Georges Bizet en de nieuwe musical ‘Carmen’ van componist John Ewbank en producent Robin de Levita, waarvan gedeelten deze avond voor het eerst in Europa te zien zullen zijn.

 

In het jaar dat de Robeco Zomerconcerten in het teken staan van liefde en hartstocht, zorgt het speciale openingsprogramma voor een toepasselijke ontmoeting. In het verhaal van Carmen staat de liefde centraal; passie, hartstocht en jaloezie maken het tot een universeel en ‘klassiek’ verhaal. Tijdens dit één uur durende concert ontmoeten de personages uit de opera de personages uit de musical, beiden met verschillende interpretaties en andere stijlen, maar altijd met dezelfde hartstocht. Een vertelster, ook in het personage van Carmen, zal een aantal passages toelichten.

 

Het verhaal gaat over een dramatische liefdesgeschiedenis rond een Spaanse zigeunerin. Carmen is een mooie jonge vrouw die in een sigarettenfabriek werkt. Ze verleidt korporaal Don José. Hij verlaat voor haar het leger, zijn zieke moeder en zijn verloofde Micaëla, maar Carmen heeft al snel genoeg van hem en kiest voor stierenvechter Escamillo. Don José is gek van jaloezie en smeekt haar bij hem terug te komen. Als ze hem koeltjes afwimpelt steekt hij haar in razernij neer.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!