Back Back Nieuws

Canal Company deelt befaamd bosje tulpen uit

22 maart 2016
Vanaf het water is Amsterdam op haar mooist, zo vinden ongetwijfeld ook de woonbootbewoners van onze hoofdstad. Anderzijds maken die boten het grachtenaanzicht nog specialer en vanuit hun woonkamer zien zij dan ook heel wat rondvaartboten voorbij komen. Directie en medewerkers van de Canal Company gingen voor het derde jaar op rij met open sloepen de rondvaartroutes af om bossen tulpen te overhandigen om de woonbootbewoners te bedanken voor het samen delen van de grachten. Zo begint het voorjaar en het nieuwe toeristenseizoen kleurrijk, typisch Amsterdams en met een boel oprecht blije 'bebloemde' woonbootbewoners... 

Schoon, stil en duurzaam
De Amsterdamse grachtengordel is één van de grootste attracties van Nederland. Jaarlijks varen dan ook circa 300 rondvaartboten van diverse rederijen door de grachten, waar circa 2500 woonboten een vaste ligplaats hebben. Canal Company draagt met meer dan dertig jaar vaar-ervaring de grachten een warm hart toe. De vloot wordt telkens verbeterd, verduurzaamd en ‘verstild’; deze bestaat dan ook voor een groot deel uit boten met CNG aardgas motoren, elektrische en waterstof sloepen, elektrische en hybride salonboten en zelfs boten met een diesel-elektrische motor.

Dialoog
Tijdens het toeristen seizoen - dat van start gaat rondom de opening van de Keukenhof op 24 maart - is de druk op de woonbootbewoners groot. 'Omdat wij beseffen dat het druk is op de grachten doen wij er alles aan om onze vloot zo stil mogelijk te maken. Bovendien gaan wij graag de dialoog aan met de vaste bewoners van de grachten, door hen te bezoeken, een bloemetje uit te delen en tijdig te horen wat er speelt', aldus Arjan van der Meer, Algemeen Directeur van Canal Company.

Tevreden
'Nou, ik ben best gelukkig met jullie hoor', antwoordt woonbootbewoner Boukje met een charmante glimlach. 'Ik woon hier nu vijftien jaar en heb tegenwoordig meer last van de pleziervaart en steeds minder van de rondvaartboten. Maar hoe dan ook heel veel dank voor de leuke geste, ik ben dol op bloemen'.  En ze zet vrolijk zwaaiend de bloemenboot van Canal op de foto terwijl die haar tocht vervolgt.

Tevreden blikt Van der Meer terug op de actie: 'De lente begint, het seizoen gaat van start. Het hoort wat mij betreft inmiddels al helemaal bij het voorjaar: de tulpenronde van Canal Company'.

Op de foto: Jessica van der Pluijm, woonbooteigenaresse Boukje en Arjan van der Meer


Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!