Back Back Nieuws

Buurman en Buurman in de vakantie aan de bak bij Beeld en Geluid

01 juli 2015
Buurman en Buurman, de twee klunzige buurmannen uit de gelijknamige televisieserie, hebben deze zomer geen vakantie. Bij Beeld en Geluid in Hilversum zijn ze gewoon aan het werk en kunnen bezoekers van 4 juli tot en met 25 augustus op dinsdag tot en met zondag zelf animatiefilms met ze maken, kan er gegraven en gebouwd worden, kun je met de virtuele Buurmannen op de foto en maken bezoekers iedere dag kans op een Buurman en Buurman-prijs.

Buurman en Buurman in Beeld en Geluid
Sinds mei dit jaar hebben Buurman en Buurman een mini-animatiestudiootje in de experience van Beeld en Geluid. Daar kunnen kinderen en hun ouders hun eigen Buurman en Buurman-film maken. Met de zogenaamde stopmotion techniek, waarbij je steeds de opstelling van het onderwerp iets wijzigt en een foto maakt om die foto’s uiteindelijk achter elkaar af te spelen, maak je een film. Deze zelfgemaakte film krijgen bezoekers vervolgens thuisgestuurd, inclusief hun naam op de titelrol. Bovendien kan iedereen tijdens de zomervakantie virtueel met de beroemde klussers op de foto.

Zomervakantieklusjes
Tijdens de zomervakantie verbouwt Beeld en Geluid zijn grote terras. Buurman en Buurman hebben daarom een tijdelijk terras gebouwd op het voorplein van het museum. Daar kunnen bezoekers zelf aan de slag in de kluszandbak. Op zaterdag 11 juli tussen 10.30 en 12:30 uur zijn de Buurmannen in levende lijve aanwezig.

Een overzicht van alle activiteiten bij Beeld en Geluid tijdens de zomervakantie is te vinden op beeldengeluid.nl/buurman

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!