Burning Man gaat virtueel Burning Man gaat virtueel
Back Back Nieuws

Burning Man gaat virtueel

26 augustus 2020

Op 4 september draait de Nederlandse DJ en producer Eelke Kleijn een 9-uur durende set voor de online editie van Burning Man: Multiverse, in de Amsterdamse Marktkantine. Voor het eerst in haar geschiedenis verplaatst Burning Man het festival naar een virtuele wereld. Waar voorheen eerder alleen een beperkt aantal bezoekers kon komen, stelt Burning Man zich met een virtuele editie open voor een miljoenenpubliek.

Eelke Kleijn is een waar boegbeeld voor Burning Man geworden, na zijn ongeziene Mayan Warrior set in 2018. In samenwerking met De Marktkantine biedt Eelke Kleijn een select gezelschap de mogelijkheid hierbij aanwezig te zijn. Eelke Kleijn zal zijn Burning Man set draaien in De Marktkantine, waaruit het direct gelivestreamd wordt naar het online platform van Burning Man. De Nederlandse DJ zal virtueel in de welbekende Incendia Dome van Burning Man te zien zijn. Bezoekers kunnen vanaf 30 augustus de gratis app downloaden waar het complete Burning Man festival te volgen is.

Realistische ervaring

Burning Man 2020 zal het grootste virtuele kunst- en muziekfestival in de geschiedenis worden. Het festival loopt tegelijk met het oorspronkelijke geplande Burning Man dat normaliter bij Black Rock Desert in Nevada wordt georganiseerd en zal van 30 augustus tot 6 september een week lang, 24 uur per dag (PST) te zien zijn. Het platform houdt rekening met de tijd en zet een realistische ervaring neer: het heeft een dag en nacht, met zonsopgangen en zonsondergangen. Om de virtuele ervaring bij te kunnen wonen dien je te RSVP’en.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!