Back Back Nieuws

Bureau Krijtlijn organiseert Haags Sportgala

12 februari 2009
Bureau Krijtlijn was verantwoordelijk voor de creatie en productie van een bijzonder geslaagd Sportgala 2008. Voetbaltrainer Dick Advocaat, hockeyspeelster Naomi van As en de jeugd van rugbyclub HRC zijn de winnaars van de Haagse Sportprijzen 2008.

Tijdens het Haagse Sportgala, zaterdagavond 31 januari jl. in het afgeladen Haagse stadhuis, waren ruim1100 personen getuigen van de uitreiking van de diverse sportprijzen afgewisseld met energieke optredens van onder andere danstheatergezelschap ISH, violiste Silvia Houtzager met haar spectaculaire ballonact, DJ Rose en als finale-act een van Nederlands bekendste zangeressen Do met haar band. Alle ruim driehonderd Haagse nationale en internationale kampioenen werden letterlijk in de schijnwerpers gezet. Zowel creatie als productie was in handen van Bureau Krijtlijn. De presentatie van deze avond was in handen van Jack van Gelder.

Tijdens het Sportgala werden alle genomineerden voor een van de prijzen met een sfeervolle, verrassende en knap gemonteerde videoclip aan de genodigden getoond, waarna op de videoschermen op onorthodoxe wijze aan het publiek de winnaar bekend werd gemaakt.

Uit handen van sportwethouder Sander Dekker kreeg Naomi van As de Haagse Sportprijs. Zij won met de nationale vrouwenhockeyploeg in 2008 Olympisch goud op de Spelen in Beijing. Bovendien maakte zij in de finale tegen China het eerste doelpunt. Naomi van As ‘klopte’ de andere genomineerden: judoka Anicka van Emden, de handbalheren van Hellas en de cricketers van HCC .

Dick Advocaat kreeg de prijs voor de beste Haagse profsporter van 2008. Als trainer leidde hij Zenit Sint-Petersburg naar de UEFA Cup, de Russische en de Europese Supercup. Cor Pot, tot voor kort zijn assistent bij de Russische voetbalclub, nam de prijs in ontvangst. De andere genomineerde profsporters waren honkballer Rogearvin Bernadina, windsurfer Casper Bouman, poolbiljarter Niels Feijen en tennisser Robin Haase.

Michael Boogerd ontving een speciale oeuvreprijs. Hiermee toonde het college zijn waardering voor alle prestaties die de in Den Haag geboren en opgegroeide Boogerd gedurende zijn loopbaan als wielerprof leverde.

De jeugdrugbyers van HRC wonnen de Jeugdsportprijs. Zij veroverden vorig jaar voor de vierde keer op rij het Nederlandse kampioenschap. Vrouwenvereniging Hilal kreeg de Sportstimuleringsprijs. Hockeydoelman Guus Vogels, vorig jaar winnaar van de Haagse Sportprijs, reikte de Jeugdsportprijs en de Sportstimuleringsprijs uit.

Na afloop van deze editie van het Sportgala was er nog een after-party met internationale allure. DJ Rose maakt tijdens haar optreden veelvuldig gebruik van live percussie, waardoor haar set extra aantrekkelijk werd voor het publiek.

De gemeente Den Haag kijkt terug op een geslaagd evenement. De volgende lichting sporters staat alweer in de startblokken om prestaties te leveren waarmee ze bij het volgende Haagse Sportgala in de prijzen vallen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!