Bureau Barzaken: ‘We doen meer dan alleen ‘de drankjes’’Bureau Barzaken: ‘We doen meer dan alleen ‘de drankjes’’
Back Back Interview

Bureau Barzaken: ‘We doen meer dan alleen ‘de drankjes’’

05 april 2023

Ze staan al meer dan  25 jaar achter de bar: Twan van Dongen en Floriaan Mense. De ervaring was er, de energie om een nieuw concept uit te werken ook. En zo was Bureau Barzaken geboren: een full service barcateraar. Bureau Barzaken staat voor een game changing barplan. Samen met de klant bekijken ze wat het beste past bij het event dat zij hebben georganiseerd. ‘We regelen de bar, de drankjes, het personeel, de aankleding’, vertelt Twan. ‘Eigenlijk alles wat nodig is om het de gasten naar de zin te laten hebben, met een koud glaasje in de hand natuurlijk. Bureau Barzaken richt zich met name op events voor meer dan 300 gasten. In de praktijk blijkt dat het vanaf dat aantal lastiger wordt om de bar goed weg te zetten.’

‘Precies dit laatste merkten wij tijdens onze jarenlange ervaring achter de bar bij evenementen’, vult Floriaan aan. ‘Zodra het evenement groter wordt, verloopt het moeizamer bij de bar. Zowel Twan als ik sprong dan vaak bij. Op deze manier kwamen we op het idee om daar iets mee te doen. Daar zou toch vraag naar moeten zijn.’

DEPT Fest 2022

De opdrachten stroomden al gauw binnen. Twan: ‘Simpelweg omdat zoiets er eigenlijk nog niet was. Een fullservicebureau op het gebied van drank bestond nog niet. In dat gat zijn wij gesprongen.’ Een mooie grote opdracht voor Bureau Barzaken was het organiseren van de drankjes bij DEPT Fest 2022. Het marketingbureau DEPT organiseerde voor haar personeel een groots evenement in Landal GreenParks, dat maar liefst drie dagen duurde. Floriaan: ‘Het was bizar. ’s Ochtends verzorgden we de koffie en de sapjes en ’s avonds brak het feest los met cocktails, bier, wijn en nog veel meer. Zo’n 2200 medewerkers waren vanuit de hele wereld ingevlogen om erbij te kunnen zijn. Fantastisch om mee mogen te maken.’

Personeel

De taakverdeling tussen Twan en Floriaan was van begin af aan helder. Floriaan: ‘Ik werk hiernaast ook in de productiebranche, Twan in de uitzendbranche. Het was dus het meest logisch als ik de accounttaken voor mijn rekening nam en Twan de organisatie van de evenementen en het personeel.’ En vormt het algemene tekort aan dit laatste nog een probleem? Twan: ‘Gelukkig niet! Het is natuurlijk een hippe branche om werkzaam in te zijn. Je draait mooie evenementen en belandt op plekken waar je anders niet zo vaak komt. Aan professionele krachten dus geen gebrek. Al staan we natuurlijk altijd open voor nieuwe aanwas. Wie zich geroepen voelt, mag mailen.’

Blije gezichten

Wat de heren het leukste vinden aan hun werk? Floriaan: ‘Dat het dan, vaak na weken of maanden voorbereiding, dat het staat en alles soepel verloopt. Blije gezichten met allemaal een koud drankje in de hand, dat is waar we het voor doen.’ Twan knikt instemmend: ‘En dat de opdrachtgever hiermee dus totaal geen zorgen heeft over de bar. Die kan zich bezighouden met dat wat nodig is.’ 

 

Tekst: Frederique van de Sanden

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!