Back Back Nieuws

Bulderende kanonnen tijdens het paasweekend bij Bataviawerf

19 maart 2016
Afgelopen week heeft de Bataviawerf de zilveren bokaal gewonnen bij de ANWB- verkiezing voor het Leukste Uitje van Flevoland. Een mooie waardering voor de inzet van de vele vrijwilligers, deelnemers, stagiaires en medewerkers die zich dagelijks inzetten om de bezoekers een leuk uitje te bezorgen. Deze titel zal tijdens het paasweekend van 25 tot en met 28 maart waargemaakt worden door tal van interessante en gezellige paasactiviteiten, demonstraties en workshops.

Van alles te doen
Kinderen kunnen op avontuur met Piraat Ratje, deelnemen aan een workshop weven, knopen en smeden of zelf een kopje uithakken in de beeldsnijderij. Een paasspeurtocht of schatkistenspeurtocht behoort ook tot de mogelijkheden. Bij de workshop zeekaart lezen kunnen bezoekers hun eigen reis uittekenen van Amsterdam naar Batavia en natuurlijk zullen de kanonnen dit weekend ook bulderen. Op tweede paasdag kan men genieten van een heerlijke paasbrunch en komt de Batavia tot leven door de re-enactmentgroep Leven aan Boord. 

Ook bij het naastgelegen Nieuw Land worden diverse activiteiten georganiseerd zoals een ontwerpwedstrijd, een molenspel en een interessante paasspeurtocht. Speciale aandacht krijgt de tentoonstelling ‘Pompen of Verzuipen’, waar bezoekers van alles te weten komen over het grote verhaal van Nederlanders en het water, door de eeuwen heen.

Kijk voor de gehele paas-activiteitenkalender en toegangsprijzen op bataviawerf.nl.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!