Buitenplaats Amerongen: Stijlvol, historisch en persoonlijk Buitenplaats Amerongen: Stijlvol, historisch en persoonlijk
Back Back Locaties

Buitenplaats Amerongen: Stijlvol, historisch en persoonlijk

27 mei 2020

Vorstelijk, maar toch ontspannen. Zodra je de poorten van het landgoed van Kasteel Amerongen betreedt, heb je het gevoel op een magische plek te zijn. Het zonnetje schijnt en de zorgvuldig aangelegde kasteeltuinen omringen inspirerende gedachten. Een speciale plek, maar wel één waar je mág zijn, waar je je thuis voelt. Op verschillende locaties op het landgoed kun je informeel en feestelijk samenkomen, van inspirerende congressen tot intieme recepties en besloten vergaderingen.

Buitenplaats Amerongen, één van de locaties van SWIJNENBURG | meet en celebrate, bestaat uit maar liefst drie historische panden die verspreid liggen door de tuinen, met het kasteel als decor. Elke locatie heeft een eigen, historisch verhaal. Het oudste pand is het Poortgebouw, dat in de 17e eeuw diende als wagenberging en kleine paardenstal. Op de begane grond bevindt zich een grootse ruimte met bar en informele setting voor cateringmomenten, zoals ontvangsten en lunches. De grote openslaande deuren geven tijdens bijeenkomsten toegang tot het riante terras. Op de eerste verdieping bevindt zich de Hooizolder, een ruimte compleet met compleet met state-of-the-art technische faciliteiten, die zich uitstekend leent voor grote, plenaire bijeenkomsten en sfeervolle diners. De oorspronkelijke functie van deze zolder is nog goed te herkennen door de balkenconstructie en volledig houten kap. Aansluitend aan de Hooizolder bevindt zich de karakteristieke break-out/vergaderruimte – de Balkenkamer, die mogelijkheden biedt voor maximaal 25 personen.

Historisch en toch eigentijds

De Oranjerie, die in vervlogen wintertijden onderdak bood aan de vele exotische planten uit de kasteeltuinen, is vandaag de dag een prachtige, lichte locatie voor bijeenkomsten, presentaties of heisessies tot 24 personen. De hoge, openslaande deuren en de grote raampartijen met fraaie lichtinval, bieden een prachtig uitzicht op de tuinen. De ‘nieuwste’ locatie is het Koetshuis. Deze hoge, lichte ruimte met een eigentijdse ambiance is geschikt voor bijeenkomsten tot 180 personen in theateropstelling en 250 personen voor een feest en beschikt over een eigen foyer, bar en fraai terras. ‘Alle locaties hebben een eigen, historisch karakter gecombineerd met modern en stijlvol meubilair’, vertelt Renée van Donk, accountmanager bij SWIJNENBURG | meet en celebrate. In Restaurant Bentinck, eveneens gelegen op het terrein van Kasteel Amerongen, is de authentieke stenen vloer goed zichtbaar door een glasplaat op de vloer. ‘Zo wordt de unieke geschiedenis van het pand benadrukt, zonder dat het gedateerd wordt.’

Informeel en ontspannen op een niet alledaagse locatie

Hoogwaardige gastvrijheid staat centraal bij Buitenplaats Amerongen. Het team staat garant voor service, creativiteit, maatwerk voorstellen en flexibel ingericht naar behoeften en aard van de bijeenkomst. Renée: ‘De gastvrijheid maakt dat je je welkom en ontspannen voelt op een vorstelijke, bijzondere locatie.’ Dit geldt niet alleen op Buitenplaats Amerongen, maar ook op de andere locaties dat SWIJNENBURG | meet en celebrate beheert. Naast hoogwaardige service, staat SWIJNENBURG ook voor persoonlijk- een betrokken benadering en toegankelijke locaties, voor iedereen. Het team van SWIJNENBURG denkt graag mee naar passende oplossingen voor elke bijeenkomst. Renée: ‘Op alle locaties is nagenoeg elke opstelling mogelijk. Naast de standaard arrangementen, maken we graag voorstellen op maat. Niets is te gek, we denken graag op alle fronten mee.’ Op culinair gebied staat SWIJNENBURG voor goed, eerlijk eten. Bij voorkeur lokaal, zoals gerechten bereid met groenten uit de eigen Kasteel Moestuin. Renée: ‘Goed eten is belangrijk, we gaan voor elke aanvraag met de chefkok in gesprek om tot een passend culinair voorstel te komen.’ Buitenplaats Amerongen is centraal gelegen, goed bereikbaar en beschikt over eigen, ruime parkeergelegenheid.

Door > Angelique Aalders

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!