Back Back Nieuws

Buitenplaats Amerongen opent vergaderruimte in voormalige hooizolder

09 juli 2015
Buitenplaats Amerongen heeft een gerestylde vergaderruimte in gebruik genomen. De bovenverdieping van het zeventiende-eeuwse Poortgebouw is getransformeerd tot een ruimte met een intieme sfeer en voorzien van eigentijdse meubilering, designlampen en kunst. De capaciteit is vergroot tot 100 personen.

Ganzenveren designlampen 
De voormalige hooizolder in het zeventiende-eeuwse Poortgebouw van Buitenplaats Amerongen is door architect Ron Verduijn van Van Hoogevest Architecten getransformeerd tot een ruimte met een informele sfeer. Elementen als de ganzenveren designlampen en kunst van de Amerongse kunstenaar Arris Tijsseling springen daarbij in het oog en vormen een spannende combinatie met de imposante balkenconstructie en de authentieke houten kap. De ruimte is voorzien van een comfortabele zithoek, eigentijdse meubelen en accessoires, waarbij veel natuurlijke en zachte materialen zoals hout en stof zijn gebruikt.

Lichte intieme ruimte
Directeur Peter-Paul Swijnenburg: 'De ruimte is optisch vergroot door het wegnemen van een aantal spanten en gecombineerd met de nieuwe inrichting is er een compleet nieuwe ruimte ontstaan die licht en intiem is en tegelijkertijd warm aandoet. De ruimte is nu multifunctioneel, waardoor we naast vergaderingen en diners ook een cabaret- of theateropstelling met goede zichtlijnen kunnen bieden. De capaciteit is vergroot naar maximaal 100 personen. Het Poortgebouw bestaat naast de hooizolder nog uit diverse andere ruimten en een riant terras'. De hooizolder beschikt – evenals alle ruimten van Buitenplaats Amerongen – over airconditioning, gratis wifi, beamer, projectiescherm en een geluidsinstallatie. Met de nieuwe aanwinst is weer een stap gezet in de missie om gasten een bijzondere ervaring te bieden waarin persoonlijke aandacht en hoge kwaliteit voorop staan.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!