Buiten vergaderen op de Utrechtse HeuvelrugBuiten vergaderen op de Utrechtse Heuvelrug
Back Back Locaties

Buiten vergaderen op de Utrechtse Heuvelrug

22 juni 2021

Herken je ook het Zoombie-fenomeen, waarbij je als een zombie de hele dag switcht van de ene zoommeeting in de volgende? Al ruim een jaar werken veel mensen voornamelijk vanuit huis. Van Teamsmeeting tot Zoombijeenkomst en van onlinecongressen en beurzen tot het volgen van een webinar via een professioneel platform. Vergaderingen buitenshuis en heisessies op inspirerende locaties zijn momenteel nog niet aan de orde van de dag, maar er is wel veel behoefte aan. Een uitgelezen kans voor evenementenlocaties om vergaderen in de buitenlucht mogelijk te maken. High Profile Events ging in gesprek met Laura Nieuwenhuis, van het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei over de mogelijkheden van buiten vergaderen in de regio en de vernieuwde zakelijke website die deze mogelijkheden in kaart brengt.

 • Buiten vergaderen op de Utrechtse Heuvelrug
  Kontakt der Kontinenten
 • Buiten vergaderen op de Utrechtse Heuvelrug
  Kontakt der Kontinenten
 • Buiten vergaderen op de Utrechtse Heuvelrug
  Kontakt der Kontinenten
 • Buiten vergaderen op de Utrechtse Heuvelrug
  Kontakt der Kontinenten

Fysiek bijeenkomen in de buitenlucht

Laura: ‘Ondanks dat er weer versoepelingen omtrent de Covid-maatregelen zijn ingezet, voelt het nog niet voor iedereen goed om binnen een vergadering te organiseren. De meeste congreslocaties zijn er al op ingericht binnen op een veilige manier vergaderingen te faciliteren. Maar het is ook belangrijk juist nu het vergaderen in de natuur naar de voorgrond te brengen. Een aantal van de locaties op de Utrechtse Heuvelrug is er in gespecialiseerd om buiten vergaderen – met name in het voorjaar, de zomer en het vroege naseizoen, mogelijk te maken. Met grote tenten, prachtig aangelegde tuinen en de bosrijke gebieden is het mogelijk in een unieke ambiance te vergaderen en veilig samen te komen. Een uitgelezen kans voor wanneer je fysiek wilt vergaderen en weer in contact wilt komen met collega’s en relaties maar niet wilt wachten tot alles -binnen- weer mogelijk is. En dat alles op een centrale plek midden in het land.

Zoekfunctie op de website

Welke (buiten) mogelijkheden de verschillende locaties, zoals landgoederen, kastelen, hotels, restaurants en conferentieoorden, bieden is terug te vinden op de website van de RBT. ‘Door onze uitgebreide contacten in de regio, – voor zowel de zakelijke als leisure bezoeker, hebben we de mogelijkheden in kaart van wat wél kan. Op die manier willen we de omgeving promoten en op de kaart zetten. Als onafhankelijke partij zetten we ons in om de behoefte van bezoekers te onderzoeken maar ook te kijken naar het aanbod dat we bieden en welke doelgroepen daarbij passen. Voor de vergaderlocaties hebben we inmiddels een uitgebreid aanbod op de website, waarbij je eenvoudig kunt zoeken binnen de mogelijkheden: bijvoorbeeld op basis van capaciteit, opstelling of type evenement. We hebben de zakelijke website recent verder uitgebreid waardoor een bezoeker niet alleen op zoek kan gaan naar een vergaderlocatie, maar ook naar aanvullende (buiten)activiteiten en bedrijfsuitjes of locaties die juist uitermate geschikt zijn voor opleidingen en trainingen. Meer informatie over de zakelijke mogelijkheden van de Utrechts Heuvelrug is te vinden op zakelijk.opdeheuvelrug.nl.

Door > Angelique Aalders

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!