Back Back Nieuws

Brussels Expo en Cirque du Soleil gaan tienjarig akkoord aan

01 oktober 2015
Cirque du Soleil en Brussels Expo ondertekenen een overeenkomst die Brussels Expo vastlegt als exclusieve site voor de rondreizende voorstellingen die Brussel aandoen in de befaamde Grand Chapiteau tent van het circus. De voorstellingen strijken er om de twee jaar neer en dat voor de komende tien jaar. Parking E (gelegen vóór paleis 12 van Brussels Expo) die voor het eerst gebruikt wordt als evenementensite, wordt nu de exclusieve locatie in België voor alle voorstellingen in de tent van Cirque du Soleil.

Nieuwe wind
'Dit is een buitenkans voor Brussel. De wereldfaam van Cirque du Soleil trekt een zeer breed publiek aan. En nu zullen de volgende vier shows van Cirque du Soleil ook Brussels Expo aandoen. Wij zijn bijzonder verheugd met dit akkoord, dat symbool staat voor de nieuwe wind hier bij Brussels Expo en in heel deze wijk. De Heizel is op weg om in de nabije toekomst uit te groeien tot een unieke aantrekkingspool met internationale uitstraling voor recreatie, ontspanning, beurzen en congressen. Onze overeenkomst met Cirque du Soleil is één van onze vele initiatieven binnen de nieuwe strategische lange-termijnimpuls', stelt Philippe Close, voorzitter van Brussels Expo.

Logische bestemming
'Brussel is als hoofdstad van Europa en omwille van de centrale ligging een logische bestemming voor ons. We zijn blij dat we de ideale plek gevonden hebben om onze tenten op te slaan tijdens onze bezoeken aan Brussel. Voor ons is het terrein van Parking E van Brussels Expo een toplocatie, zowel omwille van de bekendheid als evenementenlocatie als omwille van de bereikbaarheid, zowel met het openbaar vervoer als met de wagen, door de nabijheid van de ring en de beschikbare parkings. Het feit dat het Atomium vlakbij is maakt de site extra herkenbaar. Al deze troeven maken van Brussels Expo de ideale partner', vertelde Franciscus Hanselman, Algemeen directeur operations van Amaluna van Cirque du Soleil, tijdens de voorstelling van het akkoord met Brussels Expo.

Ontspanningspoot
'Wij zijn inderdaad blij met deze partnerovereenkomst met Cirque du Soleil, waarmee we ons recreatie-aanbod aanzienlijk versterken. Bovenop onze historische activiteiten met het onthaal van salons en beurzen werkt de groep Brussels Expo al een tijdje aan een diversificatie van zijn activiteiten naar een Entertainment-pijler toe, een ontspanningspoot zeg maar, onder meer met de opgemerkte opening precies twee jaar geleden van onze concert- en evenementenzaal Paleis 12 met zijn grote capaciteit', aldus Denis Delforge, CEO Brussels Expo. 'Brussels Expo richtte met Fire Starter ook een dochter op die grote internationale producties naar Brussel moet halen. Neem nu de tentoonstelling Gateway to Space die momenteel loopt in Paleis 2 of Titanic van vorig jaar. Maar denk ook aan Monster Jam, Gladiator, en uiteraard Cirque du Soleil.'

Fotocredits: Ivan Verzar

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!