Back Back Nieuws

Bruggen Verwiel realiseert de 'mobile talk show' voor Oracle Nederland

26 juni 2013
Het hoofdkantoor van Oracle Nederland werd afgelopen week omgebouwd tot een multifunctioneel studiocomplex. Al jaren is Bruggen Verwiel Eventmarketing de partner in live communicatie voor Oracle Nederland.

‘Dit jaar was de uitdaging extra groot’, zo vertelt Diederik Verwiel, creatief directeur van het gelijknamige bureau. ‘De traditionele kick off van het nieuwe financiële jaar moest in  het eigen kantoor plaatsvinden. Maar hoe faciliteer je een event voor bijna 600 medewerkers, als de grootste ruimte in het pand maximaal 200 mensen aan kan? Juist in die praktische uitdaging werd de kern van onze creatieve strategie gevonden.’

Mobile talk show
‘In drie verschillende ruimtes in het pand konden we alle gasten ontvangen. We besloten om een nieuw concept te ontwikkelen, de zogenaamde ‘mobile talk show’. De medewerkers werden uitgenodigd in een van deze ruimtes, omgebouwd tot TV Studio’s. Daar volgden zij een attractief programma, waarbij delen van het programma live in hun studio plaatsvonden, terwijl ze andere delen door middel van een live schakeling op schermen konden volgen’, zo vervolgt Verwiel. ‘Technisch gecompliceerd, want alle studio’s moesten op elkaar kunnen reageren om een maximale interactiviteit te bereiken. Om dit ook nog eens budgettair aantrekkelijk te houden, werd gekozen voor de inzet van remote dome camera’s, waardoor we de personele inzet beperkt konden houden. Onder de bezielende leiding van presentator Richard Engelfriet, die van studio naar studio rende, wisten we een verrassend event te realiseren. Technisch gecompliceerd, maar alles werkte zoals we het bedacht hadden’.

Onbegrensde mogelijkheden
Ook voor Oracle was dit een grote uitdaging, maar wel helemaal passend bij de Oracle NoLimits werkomgeving: onbegrensde mogelijkheden. Naast een inhoudelijk programma waarin medewerkers vanuit verschillende afdelingen werden geïnformeerd, geënthousiasmeerd en geboeid werd ook aandacht besteed  aan binding en interactie. En dat terwijl de bijna 600 aanwezige medewerkers op 3 verschillende locaties in het pand zaten. Dankzij dit concept en een goede samenwerking tussen alle betrokken partijen ontvingen we feedback van Oracle medewerkers als: sprankelend, flitsend, energiek, dynamisch en een uitstekende sfeer.

Fotografie: Marco Hofste

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!